BİR KİTAP YAZMAK

  • İHSANBAŞKAN

BİR KİTAP YAZMAK


         Bir kitap yazmak, çoğu için basit bir iş gibidir.  Geç bilgisayarın başına başla tuşlara basmaya.


         Bilmezler ki, konuları belirlemek, ilk cümleyi bulmak, sonra ki cümleleri ve bağlantıları kurmak hiç te kolay değildir.


         Bana kitap yazma fikrini veren Üstadım Canten Kaya ile görüşmemden sonra hangi cümle, hangi konu olmalı gibi soruların cevabını bulmam 1 yılımı aldı.  Bazen üzerinde çok düşündüm, bazen kitap fikrini unuttum.



        İyi ki kitaba başlamam 1 yılımı aldı. Bu süreçte rahmetli babam sağdı. Babamla ve annemle rahat ilgilendim. Hastalıklarında yanında oldum. Sağlıklarında yanında oldum. Bazen uğradığımda ‘yine ben geldimmmm’ dedim kapıdan girdim. Bazen babam beni aradı ‘kızım ben çıkmadım çok sıcaktı. Sen gelirken meyve getir’ dedi gittim.  Çok nadir de olsa titizlendi, sinirlendi sakin sesimle onu ikna ettim. Ama hep yanında oldum. İyi ki yanında olmuşum. Yoksa insanoğlunun yaşadığı en büyük acılardan biri olan babayı kaybetme  acısının üstesinden nasıl gelirdim?  O günlerim, bugün tesellim oldu.  Sonra dilim varmasa da en büyük dayanağım babamı kaybettim. Hiç inanamadım.  Ama O hala dönmedi.


         Bir evlat olarak görevimi yapmanın huzuru ama kaybetmenin hep üzüntüsüyle kitabıma  başladım.  Gördüm ki çok zaman alan, sürekli tekrar gerektiren kontroller varmış. Konuları toparlamak, uygun dille anlatmak yeniden, yeniden kontrol gerektiriyormuş. Her kontrol ya ekleme ya çıkarma istiyor.  Ayrı bir dikkat ve uzun zaman istiyor. Bazen dışarı hiç çıkmadan yazmak okumak gerekiyor. Bazen de evdekilere bile uzak olup kapanmak gerekiyor. İşte  böyle ortaya çıktı ebeveynlere hitaben yazdığım Bir de Buradan Bak adlı kitabım.


        İyi ki dedim iyi ki babam yaşarken başlamamışım. Yoksa babamla ilgilenemez ihmal ederdim. Kitap yazmanın hiçte kolay olmadığını gördüm. Hani boşuna değilmiş, Rus yazarların ıssız yerlere gidip, kapanarak kitap yazmaları. Şimdi bu konuda tecrübe etmiş biri olarak yazarlara saygım bir kez daha arttı.  50 sayfa da olsa hiçbir kitaba basit diye bakmayın. İnanın o 50 sayfa da bile büyük emek

gizlidir.

        Şimdi ister benim kitabımı ister başka yazarın kitabını okurken çok ciddi emek olduğunu düşünerek okuyun lütfen. Biliniz ki o kitabı sizin huzurunuza çıkartmak için doğum sancısı gibi sancılar çekilmiştir.  Değer bilen tüm okuyuculara ve tüm yazarlara saygılarımla.


                                                                       22/07/2019

          Bilsen ŞAHİN

            Eğitim Danışmanı ve öğrenci Koçu

Etiketler : bilsen şahin
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.