Benim liseli gencimin yakasında, göğsünde olamaz

TARİH Haber Girişi : 28 Ağustos 2016 23:06
Benim liseli gencimin yakasında, göğsünde olamaz
Rize'de ilk kez gerçekleştirilen Fetih Kutlaması'nda konuşan TBMM Başkanı İsmail Kahraman, gençlere kendi tarihimizin öğretilip sevdirilmesi gerektiğini belirterek, Che'nin resimlerinin Türk gençlerinin tişörtlerinde olmaması gerektiğini söyle
Kendi tarihimizin öğretilip sevdirilmesi gerekir

Rize'de ilk kez gerçekleştirilen Fetih Kutlaması'nda konuşan TBMM Başkanı İsmail Kahraman, gençlere kendi tarihimizin öğretilip sevdirilmesi gerektiğini belirterek, Che'nin resimlerinin Türk gençlerinin tişörtlerinde olmaması gerektiğini söyledi.

"CHE DENEN EŞKIYA..."

Kahraman, Türk gençlerine kendi tarihimizin anlatılarak sevdirilmesi gerektiğine vurgu yaparak, 
"Devlis var. Yani Liseli Devrimciler. Che Guevara'nın gömleklerini giymişler. Che 39 yaşında öldürülen, bizzat kendisinin infazlar yaptığı bir katil kişilik. Bir gerilla. Bolivya'da, Küba'da, Güney Amerika'da faaliyette bulunan bir eşkıya benim liseli gencimin yakasında, göğsünde olamaz. Olmamalı. Bağı yok benimle. Köküm bir değil. Tarihim bir değil. Benim kendi tarihim ve insanlarım var. Onlarla övüneceğim. Garip. Fatih'i Dünya tanıyacak ama Türkiye tanımayacak" dedi.

Kutlama programında Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap, Kahraman'a ahşap işleme bir alem hediye etti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.