• İHSANBAŞKAN

BBP nin başına Desticiyi Paralel mi atadı neden susuyor?

SİYASET Haber Girişi : 31 Temmuz 2016 19:58
BBP nin başına Desticiyi Paralel mi atadı neden susuyor?
BBP'nin merhum Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümünün arkasındaki sır perdesi aralanıyor. 1 ay önce takipsizlik kararı verilerek kapatılan dava dosyası, 15 Temmuz akşamı yaşanan darbe girişiminin ardından yeniden açıldı.
BBP'nin merhum Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümünün arkasındaki sır perdesi aralanıyor. 1 ay önce takipsizlik kararı verilerek kapatılan dava dosyası, 15 Temmuz akşamı yaşanan darbe girişiminin ardından yeniden açıldı.

Muhsin Yazıcıoğlu'nun suikastçilerini ödüllendirmişler

ERDOĞAN'A DA SUİKAST DÜZENLEDİLER

Dava dosyasındaki 'suikast delillerini kararttıkları' iddia edilen şüphelilerden, helikopterin radar altimetresini söken Astsubay Aydın Özsıcak ile kaza kırım ekibinin başındaki Yarbay Davut Uçum'un Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a suikast düzenleyen hainlerin arasında çıkması, Yazıcıoğlu'nun FETÖ tarafından öldürüldüğü ihtimalini güçlendirdi.

Son olarak 'dosyanın üçüncü şüphelisi' FETÖ'cü Emniyet Müdürü Dursun Özmen'in tutuklanması, 'suikast' şüphelerini daha da artırdı.

SORUŞTURMA YENİDEN AÇILDI

Ailenin başvurusu üzerine yeniden açılan soruşturmanın ayrıntılarına star ulaştı. Ömer Çağlak'ın haberine göre savcılığa verilen şikâyet dilekçesinde çok çarpıcı tespitler dikkati çekiyor.

O DÖNEM MALATYA HAVACILIK KOMUTANLIĞI'NDAYDILAR

Muhsin Yazıcıoğlu'nun helikopteri düştükten sonra bölgeye 18 kişilik ekipteki rütbeli askerlerin tamamı o dönem Malatya Kara Havacılık Komutanlığı'nda görevliydi. Ancak daha sonra askerler toplu olarak Ankara Güvercinlik Kara Havacılık Komutanlığı'na tayin edildi ve hepsi olağanüstü terfi aldı.

SAVUNMALARI BİRLİKTE HAZILADILAR

Soruşturma çerçevesinde şüphelilerinden Astsubay Aydın Özsıcak'ın askeri uçakla özel olarak İzmir'den getirildiği, ortak avukat tutulduğu, savunma ücretinin ve tutuklanmaları halinde giderlerinin ortaklaşa karşılanmak üzere konuşulduğu belirlendi.

Dosyada, savunmaların birlikte oluşturulduğuna dair ve diğer iddialara yönelik 4 sayfalık bir ihbar mektubunun da olduğu ortaya çıktı.

Muhsin Yazıcıoğlu'nun suikastçilerini ödüllendirmişler

Muhsin Yazıcıoğlu'nun helikopterinden cihazları söken subaylar VİDEO

OLAĞANÜSTÜ TERFİ ETTİLER

Soruşturma kapsamında savcılığa sunulan dilekçede, bölgeye gönderilen kaza kırım ekibinin nasıl ödüllendirildiğine dair önemli bilgiler bulunuyor. Bu bilgilere göre 18 kişilik ekibe verilen ödül, toplu tayin ve terfilerle sınırlı kalmadı.

EV VE ARABA ALDILAR

Ayrıca hepsi olaydan sonra kendilerine verilen yüklü miktarda paralarla yeni ev ve araba satın aldı. Ödüllendirilen isimlerden ikisi 15 Temmuz darbe girişimi sonrası tutuklandı.

ÜNİFORMALI TERÖRİSLER

İkisi de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve beraberindekileri katletmek için giden üniformalı teröristler arasındaydı. Onlardan biri Aviyonik teknisyeni Astsubay Aydın Özsıcak'tı.

İRTİFA BİLGİLERİNİ SİLMİŞLERDİ

Muhsin Yazıcıoğlu'nun düşen helikopterindeki irtifa bilgilerinin yer aldığı radar altimetresini söken isimdi. Darbe gecesi Marmaris'te yakalandı ve tutuklandı.

KAZA KIRIM EKİBİNİN BAŞINDAYDI

İkinci isimse Yarbay Davut Uçum'du. Suikast için Marmaris'e giden Skorsky helikopterde Albay Ali Aktürk'ün yanında bulunan ikinci pilottu. Yazıcıoğlu'nun düşen helikopterine ilişkin kaza kırım ekibinin de başındaydı. Yıllar sonra "suikast" şüphesiyle yeniden başlatılan soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcılığı şimdi bu tespit ve iddiaları araştırıyor.

ALPEREN OCAKLARI BBP BAŞINDAKİ ADAMA SESSİZ KALMAYIN

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.