Başbakan Ahmet Davutoğlu; Artık millet bilinçlendi'

SİYASET Haber Girişi : 03 Haziran 2015 11:47
Başbakan Ahmet Davutoğlu; Artık millet bilinçlendi'
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, 'Artık millet bilinçli. Millet biliyor ki, Türkiye artık demokrasiyle yükselir' dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, ""Artık millet bilinçli. Millet biliyor ki, Türkiye artık demokrasiyle yükselir" dedi.

AK Parti'nin İstanbul'daki ilçe mitingleri kapsamında Bağcılar'da halkla buluşan Davutoğlu, bunun günün 9'uncu mitingi olduğunu, en ufak bir yorgunluk hissetmediğini söyledi.

Türkiye'yi kuşatan bir parti olduklarını vurgulayan Davutoğlu, Türkiye'nin 100 yıllık Cumhuriyet tarihinde en büyük hamlelerin 12-13 yıl içinde yapıldığını kaydetti.

Başbakan Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Birileri 'Türkiye çok güç kazandı', 'Türkler fazla oluyor' diyorlar. Siz onlara cevap verecek misiniz? 'Biz burada yeni bir devin uyanışına şahit oluyoruz' diyecek misiniz? 2002'de AK Parti iktidara gelmediği günlerde Türkiye'de herkes huzursuzdu. Bir gecede yüzde 7 bin faizle insanlar, firmalar fakirleşiyordu, çöküyordu. Türkiye'yi başbakanlar değil, IMF memurları idare ediyordu. Şimdi de Kılıçdaroğlu'na akıl hocalığı yapan Kemal Derviş'i Amerika'dan ithal ettiler. Biz sizden irade emanetini aldık, hiç kimseye verdik mi? Milli irade emanetini hiç terk ettik mi? Nöbetimizi bıraktık mı? Bize e- muhtıra verdiler, partimizi kapatmak istediler. Siz bizde bir an dahi tereddüt gördünüz mü? İşte aramızdaki fark. Eskiden bir muhtıra verdiklerinde, başbakanlar şapkalarını alır giderlerdi. Şimdi ise birisi darbeye, vesayete, muhtıraya kalkıştı mı aynen iade ediyoruz. Kim yaparsa yapsın, niçin yaparsa yapsın. O günlerde Türkiye'yi bu zilletten kim çıkardı?"

Kimsenin darbeden, vesayetten bahsedemediğini, şimdi de Paralel çetelerin vesayet kurmak istediğini belirten Davutoğlu, siyaset ve er meydanını terk etmeyeceklerini, darbecilere bırakmayacaklarını kaydetti.

Davutoğlu, tarım sektöründe çalışanlara faizsiz kredi verildiğini, Türkiye'yi mazlumlara kol kanat verecek güce getirdiklerini belirtti.

"Türkiye'yi merkez ülke kıldık"

Duble yolların otoyollara çevrileceğini, hızlı trenlerin de süper hızlı trenlere dönüştürüleceğini ifade eden Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Türkiye'nin merkez olduğunu yeni fark ettiğini, kendilerinin ise bunun kitabını yazdıklarını, 13 yıldır da uyguladıklarını, Türkiye'yi merkez ülke kıldıklarını söyledi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, İstanbul'a yapılan yatırımları anlatarak, şöyle devam etti:

"Türkiye ve İstanbul'u dünyanın gıpta ettiği projelerin merkezi yaptık. Bağcılar'ı varoş gibi görenler şimdi görsünler. İstanbul, Bağcılar yeniden inşa ediliyor. Bağcılar 5 metro hattının merkezinde artık. Ey Bağcılar siz İstanbul'u birbirine bağlıyorsunuz. Ne hizmet gerektiriyorsa hepsi sizin emrinizde olacak. Çünkü AK Parti'nin ilk kalelerinden biri Bağcılar'dı, şimdi de kalelerin başında Bağcılar geliyor. Türkiye Cumhuriyeti uyuyan bir devdi. Yaklaşık 80-90 yıl 'Siz var olanla yetinin, büyük düşünmeyin, büyük hedefler koymayın' dediler. Kim büyük hedef koyduysa onun önünü kestiler. Adnan Menderes'in önünü kesip, onu şehadetle şehitliğe yürüttüler. Necmettin Erbakan hocamızın önünü kesip 28 Şubat yaptılar. Özal'ın önünü kesip, meşkuk bir ölümle sonlandırdılar. Şu ana kadar AK Parti'nin önünü, Recep Tayyip Erdoğan'ın önünü, bizlerin önünü kesemediler, kesemeyecekler. Çünkü artık millet darbelerden, vesayetlerden ders aldı. Artık millet bilinçli. Millet biliyor ki, Türkiye artık demokrasiyle yükselir. Yine birileri vesayete yönelirse, yine birileri postmodern, modern herhangi bir darbeye yönelirse bugün bizi Bağcılar'da beklediğiniz gibi demokrasi nöbetini tutacak mısınız?"

Davutoğlu, AK Parti dışında iktidar olmaya niyeti olan bir parti olmadığını ifade ederek, kendilerinin şampiyonluğa, birinciliğe oynadığını söyledi.

"Baş pehlivan kim?" diye soran Davutoğlu, iktidar niyetleri olmayan diğer partilerin koltuklarını korumak için siyaset yaptığını kaydetti. 

Ahmet Davutoğlu, "3'ü birden gelse bizi bir santim oynatabilir mi? 3 değil, 33 olsalar bir sonuç değişir mi?" dedi. 

Miting yaptığı şehirlerden selam getirdiğini belirten Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Birisi diyor ki 'Ben temsil ederim ama Kudüs Yahudilerin mekanıdır' Allah aşkına o yiğit Kürtler, Zazalar böyle diyen birine temsil kabiliyeti verir mi? Öbürü diyor ki, 'Ben Türkleri temsil ederim' ama Sivas'ın ötesine geçemiyor Bahçeli. Türkler bu zata temsil kabiliyeti verir mi? Kürtleri ve Türkleri kim temsil eder? Alevileri ve Sünnileri kim temsil eder? Çünkü biz Alpaslan'ın ordusunda beraberdik. Biz 2071 derken, 1071'i anlatıyoruz. Çünkü biz Fatih Sultan Mehmet'in fethinde beraberdik. 2053 derken, 1453'ü anlatıyoruz. Çünkü biz Selahaddin Eyyubi'nin ordusunda beraberdik Kudüs'e yürürken, Çanakkale'de, Sarıkamış'ta beraberdik şimdi de cümle alem duysun biz AK Parti'de beraberiz. Bizi millet olarak kimse bölemez, devletimize bir daha paraleller, alternatif devlet yapıları sızamaz, bayrağımıza kimse alternatif çıkaramaz, vatanımızı kimse bölemez."

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP'nin eskiden ezanı yasakladığını, şimdi aynı zihniyetin HDP'de olduğunu söyledi.

Davutoğlu, "Demirtaş diyor ki, 'Allah Kürtçe bilmez mi?' Bre gafil Allah'ın 99 ismine selam olsun, El Alim'dir O her şeyi bilir. Ama ezanın güzel Arapçası, Yunus Emre'nin güzel Türkçesi, Feqiye Teyran'ın güzel Kürtçesi hepsi bizim için gönül dilidir, aşk dilidir, iman dilidir" dedi.

"Madem hizmet edecektin Pensilvanya'da ne işin var"

Başbakan Davutoğlu, 7 Haziran'ın sadece Türkiye'nin seçimleri olarak görülmemesi gerektiğini belirtti.

Bazılarının iktidarı yurtdışındaki lobilerde, uluslararası medyada, kapalı kapılar ardında aradığını ifade eden Davutoğlu kendilerinin milletle yürüdüğünü aktardı.

"Madem hizmet edecektin Pensilvanya'da ne işin var? Sormak gerekmez mi madem millete hizmet edeceksin demokrasiyle Kandil'de ne işin var?" diye soran Davutoğlu, HDP'nin Türkiyeleşmekten bahsettiğini kaydetti. Başbakan Davutoğlu, şöyle konuştu:

"Ama buradan söylüyorum, eğer gerçekten niyetin buysa Demirtaş, eğer gerçekten barış istiyorsan, gerçekten bu ülkede özgürce, demokratik mücadele istiyorsan, dön Kandil'e yüreğin varsa 'Artık silahları gömelim' de. Adamın kulağını çekiyorlar, hemen susuyor. 7 Haziran'da barajı geçemezsek kan kusturacaklar, hala kandan bahsediyor. Batı'da gelip cici demokrasiden bahseder. Doğu'ya gidip kandan bahseder, kan akan musluklarla tehdit eder. 7 Haziran'ı Gazzeli çocuklar bekliyor, Somalili yetimler bekliyor, Boşnaklar bekliyor, Arakan'daki Müslümanlar bekliyor çünkü Dışişleri Bakanlığı görevim esnasında bu 17-25 Aralık olayları olduğunda bir Somalili dedi ki, 'Ey kardeşim, Sayın Bakan eskiden başımıza bir şey gelirse Türkiye var bize sahip çıkar diyorduk, şimdi sizin başınıza bir şey gelirse bize kim sahip çıkacak?' İşte herkesin ümidi Türkiye."

Ahmet Davutoğlu, gece yarısına kadar kendilerini bekleyen Bağcılar ile gurur duyduklarını ifade ederek, AK Parti teşkilatının İstanbul'da destan olduğunu söyledi. 

İstanbul'da biri Maltepe'de biri de Yenikapı'da olmak üzere iki miting yaptıklarını hatırlatan Davutoğlu, şunları aktardı: 

"2 milyonluk iki miting yaptık. Bugün 9 ilçedeyiz hala heyecanınız, şevkiniz, maşallah zirvede. Hiç bir partinin böyle bir gücü yoktur. Bizim gücümüz milletten gelir. Desek ki yarın 2 milyonluk bir miting daha yapacağız, bütün arkadaşlar toplanır, bir iki milyon daha toplarız Allah'ın izniyle. Toplar mıyız? Gözleri korkuyor emin olun. 'AK Parti zayıflıyor' diye zil çalıp oynuyorlardı. 17 Mayıs'ta Maltepe'de 2 milyon toplayınca gözleri korktu. İstanbul böyle büyük bir mitinge ev sahipliği yapınca inanın Anadolu'daki hava da değişti. Anadolu da ayağa kalktı. İstanbul ayaktaysa Türkiye ayaktadır. İstanbul ayaktaysa Orta Doğu ayaktadır. İstanbul ayaktaysa Balkanlar ayaktadır. İstanbul ayaktaysa Orta Asya, Kafkaslar ayaktadır. İstanbul'u ayakta tutuyor muyuz? İstanbul küresel bir şehir, dünyanın merkezi kılacak mıyız?"

Notlar

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu konuşmasını, Bağcılar Meydanı'nda kurulan platformdan yaptı. Miting alanına giremeyen vatandaşlar Davutoğlu'nu, meydandaki camiden ve çevredeki binaların balkonları ile pencerelerinden izledi.

Miting alanını dolduran vatandaşlar, AK Parti flamaları ile Türk bayrağı taşıdı. Miting, alanın diğer ucuna kurulan dev ekrandan da izlendi. 

Davutoğlu'na konuşma yaptığı platformda eşi Sare Davutoğlu eşlik etti. 

Mitingin sonunda Davutoğlu AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve 3. bölge milletvekili adaylarıyla vatandaşları selamladı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.