• İHSANBAŞKAN

Atakumlular Kudüs İçin Tek Yürek Oldu

DÜNYA Haber Girişi : 08 Aralık 2017 20:01
Atakumlular Kudüs İçin Tek Yürek Oldu
ABD'nin, Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak kabul ettiğini açıklamasının ardından, Türkiye Cumhuriyeti başta olmak üzere dünyanın bir çok Müslüman ülkesinin gösterdiği tepkilere Atakumlular da yaptıkları açıklama ile destek verdi.
 ABD'nin, Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak kabul ettiğini açıklamasının ardından, Türkiye Cumhuriyeti başta olmak üzere dünyanın bir çok Müslüman ülkesinin gösterdiği tepkilere Atakumlular da  yaptıkları açıklama ile destek verdi. 

Atakum'da 'KUDÜS' tepkisi.
Taşçı, "Kararı tanımıyoruz?"


Kudüs'ü İsrail'in başkenti ilan eden ABD'ye bir tepki de Atakum'dan geldi. Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Cuma namazı sonrası gerçekleştirilen açıklamada, ABD'ye ve İsrail'i sert sözlerle eleştirerek, "Yıllardır Filistin'de Müslümanlara zulmeden işgalci İsrail ve bu lobinin destekçisi olan ABD'nin Kudüs ile ilgili açıklamaları bizim için yok hükmündedir" dedi.


ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti kabul etmesinin ardından dünyanın ve Türkiye'nin bir çok farklı noktasından gösterilen tepkiler devam ediyor. Samsun'un Atakum İlçesinde, AK Parti Atakum İlçe Başkanlığı tarafından Cuma Namazı çıkışında bir basın açıklaması düzenlenerek hem ABD'ye hem de İsrail'e tepki gösterildi. Atakum Zirve Camii önünde, Cuma namazı çıkışında gerçekleştirilen tepki açıklamasına Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, AK Parti Atakum İlçe Başkanı Haluk Köksoy ile birlikte STK yöneticileri ve vatandaşlar katıldı.


"KARAR YOK HÜKMÜNDEDİR"
İsrail işgalindeki Kudüs'ün, İsrail'in başkenti olarak kabul edilmesinin mümkün olamayacağını söyleyen Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, "Kudüs, Müslümanların önemli noktalarından olan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ifade ettiği gibi, İslam aleminin kırmızı çizgisi olarak görülen bir yerdir. Yıllardır Filistin'de Müslümanlara zulmeden işgalci İsrail ve bu lobinin destekçisi olan ABD'nin Kudüs ile ilgili açıklamaları bizim için yok hükmündedir. Evet bu kararı kınıyoruz. Ancak kınamanın da ötesine geçmeli ve İslam alemini yok saymak isteyen bu Yahudi lobisine karşı yaptırımlar da uygulamalıyız. ABD ve İsrail ürünlerini tüketmeyerek ekonomik olarak bir adım atmalıyız. Bizi yok sayanı, bizler de yok sayarız. Bu konuda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın alacağı her kararın, atacağı her adımın arkasındayız" dedi.


"BİRLİK OLMALIYIZ"
AK Parti Atakum İlçe Başkanı Haluk Köksoy ise konuşmasında, ABD'nin bu adımının açık bir şekilde barışı ve istikrarı tehdit ettiğini söyleyerek, "Kabul edilemez olan bu karardan bir an önce dönülmelidir. İslam'ın sesini susturmak isteyenler, tarihte defalarca olduğu gibi yine hüsrana uğrayacaktır. Kalbimize saplanmak istenen bu hançere karşı, hepimiz birlik olmalıyız. Biz bu anlamda her türlü fedakarlığı yapmaya hazırız. ABD'nin bu kararı, dünyada yaşanan adaletsizliğe örnektir. Filistin ve İsrail arasındaki husumeti daha da arttıracaktır. Bu karardan bir an önce dönülmesi dünya barışı için önemli bir hamle olacaktır" şeklinde konuştu.



Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.