Atakum'da Kavaklılardan Tirit Buluşması"> Atakum'da Kavaklılardan Tirit Buluşması"> Atakum'da Kavaklılardan Tirit Buluşması">

Atakum'da Kavaklılardan Tirit Buluşması

DERNEK-SENDİKA Haber Girişi : 21 Aralık 2013 23:14
<font color=Atakum'da Kavaklılardan Tirit Buluşması" />
Atakum Kavaklılar Derneği tarafından Atakum Eğitim ve Eğlence Merkezinde düzenlenen tirit etkinliği Belediye Başkanlarını ve Başkan adaylarını bir araya getirdi. Katılımın yoğun olduğu programda birlik ve beraberlik örneği sergilendi.
Atakum Kavaklılar Derneği tarafından Atakum Eğitim ve Eğlence Merkezinde düzenlenen tirit etkinliği Belediye Başkanlarını ve Başkan adaylarını bir araya getirdi. Katılımın yoğun olduğu programda birlik ve beraberlik örneği sergilendi.

Atakum Kavaklılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Altan Sökmen ve Yönetim Kurulu tarafından Atakum Eğitim ve Eğlence Merkezi'nde düzenlenen ve geleneksel hale getirilen tirit gecelerinin 3.sü gerçekleştirildi 
Tirit Gecesi,Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, İlkadım Belediye Başkanı Necatatin Demirtaş, Kavak Belediye Başkanı Şerif Ün, KADEF Genel Başkanı Yılmaz Karagöz, MHP İl Başkanı Şaban Kılıç, Samsun İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Karakurt, büyükşehir ve ilçe belediye başkan adayları, siyasi parti temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşu Başkanları, Samsunsporlu Futbolcular Adnan Güngör ile Musa Aydın yaklaşık 700 kavaklının katılımı ile yapıldı.

Geleneksel hale getirdikleri tirit gecelerinin birini daha düzenlemenin ve hemşerilerini bir araya getirmenin mutluluğunu yaşadığını belirten Atakum Kavaklılar Derneği Başkanı Av.Altan Sökmen, ? Hayatın her alanında hemşerilerimize yardımcı v e destek olmak amacı ile kurulan derneğimiz gün geçtikçe üye sayısını artırmaktadır. Tirit gecesi gibi etkinliklerde de bir araya gelerek dayanışma örneği sergiliyoruz. Örgütlülük içinde hareket etmeye çalışıyoruz. Eğer hala ulaşamadığımız Kavaklı hemşerimiz varsa bunları da derneğimize bekliyoruz" dedi.
BİZE ÇOK ŞEYLER KAZANDIRACAK
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Hemşeri dernekleri örf, adet ve gelenekleri gelecek kuşaklara taşınması ve aktarılması adına önemli işler yapmaktadır. Doğdu yerinin kültürünü ve yaşamını canlı tutarken yaşadığı şehre de önemli katkı sağlayan bir çok derneklerimiz bulunmaktadır. Bu tür sivil örgütlenmeleri belediye olarak her zaman desteklemekteyiz. Burada Kavaklı hemşerilerimizi bir arada birlik ve beraberlik içinde görmekten son derece memnununum. Bu dayanışmanın bize Samsunlulara çok şey kazandıracağına canı gönülden inanıyorum. Ben bu anlamda Kavaklı kardeşlerimin, yardımlaşmasını, dayanışmasını, hemşehrilik anlayışlarını, bir kez daha tebrik ve takdir ediyorum. Allah muhabbetinizi daim etsin." şeklinde konuştu. 

KAVAKLIYIM, BUNDAN GURUR DUYUYORUM
Hemşehrilerini bir arada bulmuşken yaptıkları projelerden bahsetmek istediğini belirten ve bugüne kadar gerçekleştirdiği ekmek fabrikası, Hilal Kart, trafik parkı gibi projelerden örnekler sunan İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, "Ben, Kavaklıyım. Bundan gurur duyuyorum. Hemşehrilerimle bir arada olmaktan büyük keyif alıyorum. Sizleri seviyorum, sayıyorum. Bizim bugüne kadar en büyük eksiğimiz tanıtım olmuştur. Sizleri bir arada görmüşken, yaptığımız projeleri de anlatmak istedim. Kapımın size her zaman açık olduğunu biliyorsunuz" diye konuştu.
ASLEN VAKFIKEBİRLİ, KALBEN KAVAKLI
"Bir arkadaşım beni, "Aslen Vakfıkebirli, kalben Kavaklı, Atakum aşığı Metin Burma' diye tanımlamıştı" diyerek sözlerine başlayan Atakum belediye Başkanı Metin Burma ise, "Ben bunu aynen kabul ediyorum. Kalben Kavaklıyım. Sizin bir araya gelmenizin vesilesi tirit. Bu güzel tirit gecesini gerçekleştirerek bir araya getirenleri, bu güzelliğin oluşmasına katkı sağlayanları kutluyorum. Derneğiniz kurulalı daha 2 yıl olmadı ama yönetim olarak büyük başarılara imza attıklarını, Kavaklıların yoğun biçimde örgütlendiklerini görüyorum. örgütlendiğiniz zaman güçlü olursunuz, kendinize güvenirsiniz. Siz yiğitlerin diyarında doğdunuz, büyüdünüz ama birçoğunuz geldiğiniz Türkiye'nin en hızlı gelişen, değişen ilçesi Atakum'a yerleştiniz. Bir taraftan da Atakumlu oldunuz. Size teşekkür ediyorum. Ben her zaman halkın içinde oldum, olmaya da devam edeceğim. Derneğiniz ile iyi bir uyum içerisindeyiz. Atakum'un gelişmesine büyük katkılarınız var. Sizin gibi dostlara hizmet vermekten onur duyuyorum, gururu duyuyorum" şeklinde konuştu.

KIŞIN DEĞİŞMEYEN LEZZETİ
Kavak Dernekler Federasyonu Başkanı Yılmaz Karagöz ise,"1986'dan bu yana Samsun'daki Kavaklılar olarak örgütleniyoruz. Bugün federasyonun 12 bin üyesi bulunmaktadır. Bu bir sivil toplum kuruluşu olarak çok büyük bir rakamdır. Biz bunu başardık. Bizim en büyük özelliğimiz kötü ve iyi zamanlarımızda birbirimizi asla yalnız bırakmayarak, büyük bir dayanışma içinde olmaktır. Kışın ve uzun gecelerin değişmez lezzeti olan tirit yemeğimiz de bizim bu dayanışmamızı perçinlemektedir. Bugün burada birlik ve beraberlik içerisinde tirit yemeği bahanesiyle bir araya geldik. Gelenek ve göreneklerimizi yaşatmanın, gelecek nesillere aktarmamızın, birlik ve beraberliğimizi perçinleştirmenin mutluluğu içerisindeyiz. Etkinlikte emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum" dedi. 

Gecede derneğe gelir sağlamak amacıyla yapılan açık artırmada bir kaz bin 600 TL'ye satıldı.
Etiketler : Kavak
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.