• İHSANBAŞKAN

ANKARA'YA YAŞAR DOĞU GÜREŞ MÜZESİ YAPILACAK

YAŞAR DOĞU Haber Girişi : 07 Eylül 2020 21:32
ANKARA'YA YAŞAR DOĞU GÜREŞ MÜZESİ YAPILACAK
Türk Güreşinin Sembolü Dünya ve Olimpiyat Güreş Şampiyonu Yaşar Doğu'nun Ankara Ulus Uzunyol Sokağı Numara 52 'de bulunan arsasına Yaşar Doğu Güreş Müzesi yapılacak.
Türk Güreşinin Sembolü Dünya ve Olimpiyat Güreş Şampiyonu Yaşar Doğu'nun Ankara-Ulus Semtinde bulunan Uzunyol Sokağı Numara 52 'de ki arsasına Yaşar Doğu Güreş Müzesi yapılacak. 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Mansur  Yavaşın tensipleriyle çalışmalarına başlayan Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanı Bekir Ödemiş  bu projenin kendilerini heyecanladırdığını ve büyük keyifle üzerinde çalıştıklarını ifade etti. 

Yaşar Doğu kitabının yazarı Arş. Yazar Ahmet Seven Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanı Bekir Ödemişi makamında ziyaret ederek konu hakkında bilgi alışverişinde bulundu. Seven, Ödemiş'e kendi yazdığı Yaşar Doğu kitabı ve tablosunu takdim ederek gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür etti. 

Yaşar Doğu 1948'de Londra Olimpiyatlarından sonra aldığı evde yaşamış yine bu evde 08 Ocak 1961 yılında Kalp krizi geçirerek vefat etmişti. 

Adı geçen adreste bulunan ev yılların yorgunluğuna dayanamayarak çökmüş arsa olarak kullanılmaktaydı. Yaşar Doğu Türk Güreşine kazandırdığı efsane isimleri Anadolu'dan getirerek bu evde konaklamalarını sağlamış kendi kurduğu güreş kulübünde çalıştırmıştı. Bu evde Ahmet Ayık, Mustafa Dağıstanlı, Tevfik Kış, Hüseyin Akbaş gibi çok sayıda şampiyonların kaldığı biliniyor.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.