Uzmanlardan aday adaylarına heyecan yapmayın uyarısı

Siyasi Partilerin yaklaşan 7 Nisan aday açıklamaları öncesi doktorlar, kalp ve tansiyon hastalarını adaylık heyecanı konusunda uyarıyor.

ADAYLAR AÇIKLANINCA SAKİN OLUN!

MUTLAKA YANINIZDA BİRKAÇ KİŞİ OLSUN

Uzmanlardan aday adaylarına heyecan yapmayın uyarısı

Siyasi Partilerin yaklaşan 7 Nisan aday açıklamaları öncesi doktorlar, kalp ve tansiyon hastalarını adaylık heyecanı konusunda uyarıyor. Özellikle kalp ameliyatı geçiren hastaları adaylık heyecanından uzak durmaya çağıran doktorlar, ani heyecan ve üzüntünün kalp krizlerine ve ölümlere neden olabileceğini bildirdi. 

Uzmanlar kalp hastalıklarına yol açan ve kalbi zorlayan etkenlerin başında stresin geldiğini 

ve siyasetin içerisinde bizzat yer almanın da stres kaynaklarından biri olduğuna dikkat çekti. Uzmanlar; Marmara depreminde birçok insan korkunun getirdiği kalp kriziyle öldü. Korku, kaygı, aşırı heyecan, birer stres kaynağıdır. Aday adayları müracaat ettikten sonra aday olma heyecanı ile hareket ettiklerini TBMM ne gitme düşüncesi içerisinde ciddi bir süreç yaşadıklarını bunun da kalbin aşırı uyarılmasına neden olduğunu ifade ediyorlar. Hele hele bu tür heyecanlar daha önce kalp krizi geçiren hastalarda olunca, şok üzücü hadiseler doğmaktadır. Biz kalp doktorları olarak, kalp krizi geçirenleri, kalp rahatsızlıkları bulunanları ve tansiyon hastalarını böyle heyecanlardan uzak durmaya çağırıyoruz. Eğer adaylık sonrası böyle üzücü hadise yaşanırsa, hasta zaman kaybetmeden en yakın sağlık kurumuna götürülmelidir diyerek uyarıyorlar. 


06.04.2015 22:56:03