Necattin Demirtaş: 'İftar sofralarında Dostluk Bereketi var"

İlkadım Belediyesi, bu yıl üçüncüsünü düzenlediği komşuluk iftarları kapsamında her gün farklı bir mahallede iftar sofraları kurarak yüzlerce İlkadımlıyı aynı sofrada bir araya getiriyor.

 İlkadım Belediyesi, bu yıl üçüncüsünü düzenlediği komşuluk iftarları kapsamında her gün farklı bir mahallede iftar sofraları kurarak yüzlerce İlkadımlıyı aynı sofrada bir araya getiriyor.
Mahallelerde kurulan iftar çadırlarında huzur, güven ve rahatlık bulduğunu söyleyen Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, “Halka yan yana olma arzusunu taşıdığımız iftar çadırımız kardeşliği, sevgiyi, kenetlenmeyi ve birlik duygusunu oluşturuyor” dedi.
İlkadım Belediyesi tarafından her akşam farklı bir mahallede kurulan iftar çadırı dün akşam Ulugazi Mahallesi’ndeydi. Ulugazi Camisi avlusunda kurulan iftar sofrasında birlik ve beraberlik havası hakimdi. İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş ve eşi Lütfiye Demirtaş, Ulugazi Mahalle Muhtarı Filiz Kavalcı, belediyenin daire amirlerinin katıldığı iftar programına vatandaşların büyük ilgisi görüldü. Ezan okunmadan önce iftar sofralarını gezerek vatandaşlarla selamlaşan Başkan Demirtaş, kendisine gösterilen yakın ilgiden dolayı vatandaşlara teşekkür etti.
Ramazan'ın manevi ikliminde dayanışmayı ve kaynaşmayı çat mahalle iftarları ile sağladıklarını belirten İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, "İnsanların kaynaştığı, hayırda yarıştığı, fakir ve kimsesizlerin elinden tuttuğu bu mübarek ay barış, huzur ve güven ortamının arttırdığı gibi birlik ve beraberlik duygusunu da pekiştiriyor. Biz belediye personeli, idari kadrosu, mahalle muhtarı ve meclis üyeleri ile bir aileyiz. Aile ortamında iftar açmanın da büyük mutluluğunu yaşıyorum” diye konuştu.
İlkadım Belediyesi'nin Doğu Park'taki Ramazan etkinliği de sürüyor. Her akşam bin kişiye verilen iftar yemeğinden sonra KANAL 55 ve KANAL S televizyonlarında canlı olarak yayınlanan Ramazan etkinlikleri vatandaşlardan büyük ilgi görüyor.

31.07.2012 22:28:30