Kavak'ta Milli Birlik Beraberlik ve Kardeşlik Gecesi

Kavak İlçesinde Kavak ve Mahalleleri Kültür Eğitim Kalkındırma Derneği (KAVKANDER)in organize ettiği BİRLİK BERABERLİK VE KARDEŞLİK GECESİ yoğun katılımla gerçekleşti.

Kavak İlçesinde Kavak ve Mahalleleri Kültür Eğitim Kalkındırma Derneği  (KAVKANDER)in organize ettiği  BİRLİK BERABERLİK VE KARDEŞLİK GECESİ yoğun katılımla gerçekleşti.

Geceye  Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Samsun Şubesi Başkan Necati Yılmaz, Kavaklı Muhtarlar, STK Temsilcileri, Kavak Anadolu İmam Hatip Lisesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ramazan Atıcı, Kavak Göçebe Köyü Derneği Başkanı ve Samsun Yazarlar Derneği Başkanı Ahmet Seven, Kavaklı Esnaflar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

15 Temmuz Şehitlerine Saygı Duruşu ile başlayan programda hep birlikte İstiklal Marşı okundu. 

Geceye katılan  Geceye  Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Samsun Şubesi Başkan Necati Yılmaz,  Kavak Anadolu İmam Hatip Lisesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ramazan Atıcı, Kavak Göçebe Köyü Derneği Başkanı ve Samsun Yazarlar Derneği Başkanı Ahmet Seven birer konuşma yaptılar.

Ahmet SEVEN: Sahip olduğunuz Milli Şuur Birlik  Beraberlik ve Kardeşliğimizin Mayasıdır

Samsun Yazarlar Derneği Başkanı Ahmet Seven yaptığı konuşmada; "Kavaklılar dünden bugüne sahip oldukları Milli Şuur ve Milli Ruh'u en anlamlı bir şekilde 15 Temmuz gecesinde Darbe Kalkışmasında bulunan vatan hainlerine karşı göstererek tarihi duruşlarıyla büyük takdir toplamışlardır. Anadolu'nun bu yiğit evlatları taşıdıkları birlik beraberlik ve kardeşlik duygusunu hiçbir zaman yitirmemiş ve yitirmeyecektir. Sizler sahip olduğunuz bu engin kültür ve geleneğinizle gittiğiniz her yerde Türk insanının temel varlığının temsilciliğini yapıyorsunuz. Sizin bu değerlerinizle ne kadar övünsek azdır. Kavağımızı ülkemizde hak ettiği yere hep birlikte getireceğiz. Hiç bir zaman vatan sevdanızdan millet sevginizden ödün vermediniz. Bundan sonra da vermeyeceksiniz. Vatanımıza milletimize el uzatan hainler karşılarında sizi bulacak, taşıdığınız milli şuurla ezilip gideceklerdir" diyerek konuştu.

Ramazan ATICI: Kavak'a kazandırdığımız Anadolu İmam Hatip Lisesi ile ne kadar gurur duysanız haklısınız

Sırasıyla söz alan Kavak Anadolu İmam Hatip Lisesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ramazan Atıcı'da; "Kavak'ta gerçekleşen çalışmalara hep birlikte omuz verilmesi gerektiğine değinerek ; "İlçeye kazandırdığımız Anadolu İmam Hatip Lisemiz modern binasıyla çevremizde bulunan en kapsamlı okullarımızdan birisi olmuştur. Yaptığımız çalışmalarda hiçbir zaman kendimizi öne çıkarmadık. Daima halkımızı öğrencilerimizi öne çıkarma gayretinde olduk. birimiz hepimiz hepimiz birimiz anlayışını rehber edindik. Hep sizlerle birlikte hareket ettik. Bundan sonra da birlikte aldığımız kararlar doğrultusunda yolumuza devam edeceğiz. Söz milletindir. Biz milletimizin aldığı karara saygılıyız. İlçemize daha güzel eserler kazandırmak için yolumuza devam ediyoruz" dedi.

Necati YILMAZ: Bu güzel vatanımıza her zaman canımızı vermeye hazırız. 

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Samsun Şubesi Başkan Necati Yılmaz' da yaptığı konuşmada; " Şehitlerimiz vatanımızın tapularıdır. Onlar vatana olan borçlarını bu uğurda canlarını vererek ödediler. Onları Rahmet ve minnetle anıyoruz. Gazilerimiz de bir parçalarını kaybettiler. bizler hakkımızı helal diyoruz. Bu vatanda yaşamanın elbet bir bedeli var. Vatan sevdalısı olmanın bedeli var. Daima birlik beraberlik ve kardeşliğimizi koruyacak onu sürekli perçinleyeceğiz" dedi.

Daha sonra davetliler arasından söz alanlar da duygu ve düşüncelerini belirttiler. Program toplantıya katılanların istişare bölümü ile devam etti. 

KAVKANDER Başkanına YAŞAR DOĞU Kitabı hediye edildi

Program'da Samsun Yazarlar Derneği Başkanı Ahmet Seven
Kavak İlçesinde Kavak ve Mahalleleri Kültür Eğitim Kalkındırma Derneği  (KAVKANDER) Başkanı Mustafa Kamber'e Türk Güreşinin Sembolü  Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu YAŞAR DOĞU'nun hayatı isimli eserini hediye etti. Seven YAŞAR DOĞU'nun yalnız bir Milli Sporcu olarak kalmadığını onun bir Türk Büyüğü ve Milli Kahraman olduğunu da söyleyerek Yaşar Doğu'yu anlamak; Türk Milletinin verdi Milli Mücadeleyi anlamaktır. Yaşar Doğu'yu anlamak; Anadolu insanını yeniden keşfetmektir, Yaşar Doğu'yu anlamak Vatan Millet ve Bayrak Sevdasını anlamaktır. Bu manada millet olarak ona minnettarız dedi.
Program hep birlikte toplu hatıra fotoğrafı çektirerek sona erdi.

26.10.2016 02:48:25