Emekli Astsubaylar İŞKUR'a İş Başvurusunda Bulundu

Eleman ihtiyacı olanlar İŞKUR'a iş müracaatında bulunan emekli astsubayların peşine düştü. 

İş dünyası disiplinli elemanlara kavuşuyor

 

SAMSUN HABER - SAMSUN HABERLERİ

 

Yaşanan ekonomik zorluklar nedeniyle, Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Samsun Şubesi üyeleri, toplu bir şekilde İŞKUR'a başvurarak bu duruma dikkat çekti.

 

 

Emekli Astsubaylar İŞKUR'a Başvurdu

ELEMAN İHTİYACI OLANLAR İŞKUR  ÜZERİNDEN TALEP EDEBİLECEKLER

 

TEMAD Samsun Şube Başkanı Tanju Arat, hayat pahalılığı ve yetersiz maaşlar nedeniyle birçok emekli astsubayın geçim sıkıntısı yaşadığını belirtti. "Maaşlarımızla geçinemiyoruz," diyen Arat, bu nedenle üyelerle birlikte İŞKUR'a toplu iş başvurusunda bulunduklarını duyurdu. Arat, yetkililerin bu duruma kayıtsız kalmamasını ve seslerini duymasını beklediklerini ifade etti.

 

Firmalardan Emekli Astsubaylara Çağrı

Öte yandan, birçok firma eleman bulma konusunda sıkıntı yaşadıklarını dile getiriyor. Firmalar, özellikle şantiye, çaycılık, yemekçilik ve yaşlı-hasta bakıcılığı gibi alanlarda emekli astsubayları istihdam etmeye sıcak bakıyor. Eleman ihtiyacı olanlar İŞKUR'a iş müracaatında bulunan emekli astsubayların peşine düştü. 

 

 

Sanayi çırak eleman açığını bu Şekilde kapatabilir. İş ilanlarına yapılan başvuruların az olduğunu ve iş beğenmeme gibi durumlarla karşılaştıklarını belirten firmalar, emekli astsubayların disiplinli ve çalışkan yapılarından dolayı bu pozisyonlar için ideal olduğunu düşünüyor. Gelin biz de çalışın diyen firmalar gıda sektöründe ara eleman sıkıntısı çekildiğini bunun böyle tamamlanabileceğini söylüyorlar. 

 

İş dünyasına disiplinli elemanlar geliyor 

Firmalar ve emekli astsubaylar arasındaki bu karşılıklı durum, Türkiye'deki istihdam piyasasında yeni bir dinamiğin oluştuğunu gösteriyor. Emekli astsubaylar için yeni iş imkanları doğarken, firmalar da aradıkları disiplinli elemanları bulma fırsatı yakalıyor.

 

İş Uzmanları Sanayide yeni ümit kapısı açıldı emekli astsubayların evlerinde oturmaktansa çalışmayı tercih etmelerinin güzel bir örnek olduğuna değinerek ülkemizde ihtiyaç duyulan ara eleman ve çırak sorununun bu şekilde kapanabileceğini ifade ettiler.

 

En fazla talebin şantiye, çaycılık, yemekçilik ve yaşlı-hasta bakıcılığı sektöründen geldiği görüldü.


27.08.2025 11:29:51