Başpehlivan Şaban Yılmaz çayırlara elveda demeye hazırlanıyor

2004 Tarihi Kırkpınar Başpehlivanı Şaban Yılmaz yaşının 45'e gelmiş ve yaş sınırına takılmış olması nedeniyle çayırlara veda etmeye hazırlanıyor.

2004 Tarihi Kırkpınar Başpehlivanı Şaban Yılmaz yaşının 45'e gelmiş ve yaş sınırına takılmış olması nedeniyle çayırlara veda etmeye hazırlanıyor.

 

SAMSUNBÜLTEN - GÜREŞ ÖZEL

 

Önrceki gün Asarcıkta yapılan yağlı güreşlere katılarak bir gösteri güreşi sunan Yılmaz güreş öncesi çektiği efsane peşrevle güreş seyircilerini coşturdu.

Çayırlara veda etmenin hüznünü taşıyan Şaban Yılmazı güreşçi arkadaşlarıda yalnız bırakmadı. Yılmaz 3 ay sonra yapacağı JÜBİLE güreşiyle er meydanı çayırlara veda edecek. Ancak hayatı boyunca güreş yapan ve hayatını da güreşten kazanan güreş sevdalısı Yılmaz bundan sonraki hayatına güreşçi yetiştirerek devam edecek. 

 

Arş Yazar Ahmet Seven:

Bu sahne 661. Tarihi Kırkpınar'da yaşanmalıydı

 

Asarcık güreşlerinde arkadaşları tarafından omuzlara alınarak er meydanında davul zurna eşliğinde Şeref Turu attırılan Şaban Yılmazın bu turu 661. Tarihi Kırkpınar meydanında tertip komitesiyle birlikte atması bekleniyordu. Fakat Kırkpınar'da yaşanmayan bu sahne büyük tepkilere yol açmış tertip komitesi ağır eleştirilere maruz kalmıştı. 

 

Arş. Yazar Ahmet Seven "Bu sahne 661. Tarihi Kırkpınar'da yaşanmalıydı. Bu anlamda Kırkpınar tertip komitesini affedemiyorum.  Asarcıktaki görüntüler Kırkpınar heyetine kapak olsun. Eğer yapmış olsalardı şapka çıkarırdık. Yapmadılar şimdi şapkalarını önüne alıp düşünecekler!" diyerek konuştu. 


16.07.2022 09:45:55