ANNE BABALAR UYUŞTURUCUYA KARŞI DİKKAT!

Uyuşturucu bağımlılığı hızla yayılıyor. Bu kötü alışkanlığın kazanılmasında en önemli faktör çevre etkisi. Anne ve Babaların çocuklarını izleyip kontrol altında tutması öneriliyor.

ANNE BABALAR UYUŞTURUCUYA KARŞI DİKKAT! 


Uyuşturucu bağımlılığı hızla yayılıyor. Bu kötü alışkanlığın kazanılmasında en önemli faktör çevre etkisi. Anne ve Babaların çocuklarını izleyip kontrol altında tutması öneriliyor. Edindiği arkadaşları, çevresi, gittiği yerler bu kontrol alanı içerisinde yer almalı. 


Peki bu alışkanlık nasıl etkiliyor, bu aşamada neler yapmalı, ne yapmamalı kısacası nasıl bir yol izlemeli?


İŞTE BU SORULARIN CEVAPLARI


Uyuşturucu madde bağımlılığı nedir?


Madde bağımlılığı, vücudun işlevlerini olumsuz yönde etkileyen maddelerin kullanılması, bundan dolayı zarar görüldüğü hâlde bu maddelerin kullanımının bırakılamamasıdır. Bağımlı, madde kullanımına ara verdiğinde yoksunluk belirtileri yaşar. Zamanla madde kullanım sıklığını ve dozunu artırır.

Aşağıdakilerden sadece 3'ünün 12 aylık bir süre içerisinde görüldüğü kişi bağımlıdır.

 

Etkileri


Uyuşturucu olarak kullanılan maddelerin kimyasal yapıları birbirinden farklıdır. Kullanıldıklarında merkezi sinir sisteminin farklı bölümlerini etkileyerek fiziksel ve psikolojik tahribata yol açarlar. Uyuşturucu maddelerin hiçbir güvenli kullanım şekli yoktur. Kullanan herkes için bağımlı olma riski eşittir. Hücrelerimiz vücuda giren her maddeyi tanır ve bir daha unutmamak üzere hafızasına alır. Hücresel öğrenme süreci denen bu durum herkes için geçerlidir.


 

Ne yapmalı?




Ne yapmamalı?



03.07.2019 19:52:00