Ahmet Seven Başkan Yardımcısı Oldu

Samsun Yazarlar Derneği Başkanı Gazeteci - Yazar Ahmet Seven İlkadım Belediyesi’nde Başkan Yardımcılığı görevine getirildi.

Samsun Yazarlar Derneği Başkanı Gazeteci - Yazar Ahmet Seven İlkadım Belediyesi’nde Başkan Yardımcılığı görevine getirildi. İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş'ın Başkan yardımcısı olarak atanan Seven Başkan Demirtaş'la çalışmaktan büyük mutluluk ve gurur duyduğunu görevini en güzel şekilde yerine getirmek için elinden geleni yapacağını ifade etti.

Yıllardır basın camiası içinde sevilen bir kişilik olan Seven, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının sosyal ve kültürel çalışmalarında yer aldı. Belediyeciliği de çok iyi bilen Ahmet Seven 1997 - 2005 arasında 19 Mayıs Belediyesi’nde basın danışmanlığı görevinde bulundu.

 Ahmet Seven, 1 Ağustos itibariyle İlkadım Belediyesi Başkan Yardımcılığı görevinde şeffaf belediyecilik anlayışı içinde gece gündüz demeden İlkadımlılar için çalışacağını söyledi. 

 

Ahmet SEVEN Biyografi

 1966 yılında Samsun’un Kavak İlçesine bağlı Göçebe köyünde doğdu. İlk-orta ve lise tahsilini Samsun İHL'de tamamladı. AÖF “Halkla İlişkiler” Bölümünden mezun oldu. Basında ilk yazısı 1984 yılında “Yeni Devir” Gazetesinde çıktı.

Daha sonra birçok dergi ve gazetede şiir, makale, deneme ve köşe yazıları yayınlandı. l989-l993 yılları arasında periyodik olarak “19 Mayıs Haber” gazetesini yayınladı. 1993 yılında Samsunda yayın yapan Çağrı Radyo ve Tv’de kültür, sanat ve edebiyat programları yaptı. l987 yılından beri “Ribat” dergisinde ve ayrıca, bölge gazetesi “HALK”ta köşe yazılarını sürdürdü.  Daha sonra OLAY Gazetesinde günlük yazılarını devam ettirdi. Samsun Kanal S ve Kanal 55 Televizyonunda kültür, sanat, edebiyat ve yöresel tanıtım ağırlıklı konuların işlendiği “Yel değirmeni” ve “Yol Haritası “ isimli programın yapım ve sunuculuğuna 1999 dan itibaren aralıksız devam ediyor. Seven Samsun ve ilçelerinin tanıtımına ağırlık veren Seven çeşitli sivil toplum kuruluşlarının sosyal ve kültürel çalışmalarında da yer almaktadır.

Yaptığı çalışmalardan dolayı çok sayıda plaket ve ödüle sahip bulunan Seven, Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) ve İlim Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği (İLESAM) gibi yazar kuruluşlarının da üyesi ve İLESAM SAMSUN İL TEMSİLCİSİ bulunmaktadır. Kültür Memur-Sen Genel Teşkilatlanma Sekreteri olarak ta görev yapmıştır. Kurucusu olduğu “Samsun Yazarlar   Derneği” (SAY-DER) in Başkanlığını da yürüten Ahmet SEVEN’ Samsun Müze Müdürlüğünde Müze İç Hizmetler Şef V. olarak (2007-2012 Görev yaptı.maktadır.

Şimdiye dek yedi kitabı yayınlanmıştır. Eserleri şunlardır: 1- Söz Açılınca. Sönmez Matbaa ve Yayınevi- Samsun l994 2- Meşhur Sözler Antolojisi. Seha Neşriyat-İstanbul l996 3- Tarihin Anlattıkları. Suffe Yayınları –İstanbul l997 4- Altın Sözler. Samsun l997 5- Edebiyat Dünyamızdan Seçme Şiirler. Samsun 1999 6- Sözün Özü. Pınar Gazetecilik ve Yayıncılık Bafra l999 7- Altın sözler (2)

Ahmet SEVEN KRONOLOJİ:

a-Samsunlu Yazarlar Kitap Sergileri

b-Kitap Yayınları

c-Paneller/14 İlçede Ailenin Eğitim ve Öğretimde Önemi Konulu Panelleri.

d-Kitap bağış ve okullara teslim çalışmaları sürüyor.


01.08.2012 18:04:02