• İHSANBAŞKAN

AKİF ÇAĞATAY KILIÇ KİMDİR?

SAMSUN'DA KİM KİMDİR? Haber Girişi : 09 Mart 2014 11:28
AKİF ÇAĞATAY KILIÇ KİMDİR?
Akif Çağatay Kılıç (d. 15 Haziran 1976, Almanya) Türk siyaset bilimci ve TBMM 24. dönem Samsun milletvekili. 2011 Türkiye genel seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi Samsun 5. sıra adayı olarak milletvekili seçildi.
Akif Çağatay Kılıç (d. 15 Haziran 1976, Almanya) Türk siyaset bilimci ve TBMM 24. dönem Samsun milletvekili. 2011 Türkiye genel seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi Samsun 5. sıra adayı olarak milletvekili seçildi. Çağatay Kılıç, 60'lı ve 70'li yıllarda Cumhuriyet Halk Partisi'nden milletvekilliği yapan İlyas Kılıç'ın torunudur.

Eğitim ve siyasi kariyeri
Akif Çağatay Kılıç, 1976 yılında Almanya'nın Siegen şehrinde doğdu. Aslen bugün Samsun'un İlkadım ilçesi sınırlarında yer alan Ataköylü olan Akif Çağatay Kılıç, 10 yaşına kadar Almanya'da yaşadı ve ailesinin Türkiye'ye dönmesiyle birlikte İstanbul Işık Lisesi'nde bir yıl okuduktan sonra, liseyi İstanbul Alman Lisesi'nde bitirdi.Lisans eğitimini ise İngiltere'deki Hertfordshire Üniversitesi'nde "Siyaset ve Avrupa Çalışmaları" bölümünde tamamladı.
Akif Çağatay Kılıç, daha sonra Sabancı Holding'in Londra Bürosu'nda satın alma uzmanı olarak bir yıl çalıştı. Siyasete Cüneyt Zapsu'nun danışmanı olarak başladı. 1 yıl süren bu görevinden sonra başbakanlığa geçerek uzun bir dönem Tayyip Erdoğan'ın özel kalem müdür yardımcılığı görevini üstlendi. Akif Çağatay Kılıç, Tayyip Erdoğan'ın yakın kurmay ekibinde yer alıp, yurtdışı gezilerinin çoğunda Erdoğan'ın tercümanlığını yaptı.

Akif Çağatay Kılıç, 2011 milletvekili genel seçimlerinde milletvekili adayı olmak için 10 Mart 2011'de özel kalem müdür yardımcılığı görevinden istifa etti. 11 Nisan 2011'de Samsun'dan 5. sıra milletvekili adayı olarak gösterildi. AK Parti'nin Samsun'da %61.86 oy oranı aldığı 12 Haziran'daki seçimler sonucunda milletvekili oldu. Türkiye-Almanya Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı, Türkiye-Arjantin Parlamentolararası Dostluk Grubu başkanvekili, Türkiye-Brezilya ve Türkiye-İtalya Parlamentolararası Dostluk Grupları saymanı, Türkiye-Kanada Parlamentolararası Dostluk Grubu genel sekreteri ve Türkiye-İran Parlamentolararası Dostluk Grubu üyesidir.

Özel hayatı
Akif Çağatay Kılıç'ın dedesi 1961 ve 1980 yılları arasında 19 yıl süreyle CHP'den 5 dönem Samsun milletvekilliği yapan İlyas Kılıç'tır. Gastroenteroloji uzmanı olan babası Sinan Kılıç, İstanbul Belediye Başkanlığı döneminde Tayyip Erdoğan'ın özel doktorluğunu yaptı. Amcası ise Millî Güvenlik Kurulu sekreteri olan ve 2008-2010 yılları arasında Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi olarak görev yapan Serdar Kılıç'tır.

Akif Çağatay Kılıç, Samsun'un tanınmış ailelerinden Kefeliler'in kızı olan Eda Kılıç ile evlidir. Akif Çağatay Kılıç Çok iyi derecede İngilizce ve Almanca bilmektedir.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.