Ahmet Seven: 'Medeniyet kitap okumakla inşa edilir'

TARİH Haber Girişi : 11 Mayıs 2017 23:33
Ahmet Seven: 'Medeniyet kitap okumakla inşa edilir'
Samsun Yazarlar Derneği Başkanı Arş.Yazar Ahmet Seven kitap okumayı teşvik etmenin insani bir görev olduğuna değinerek; ' Kitap okumayan toplumlar bir süre sonra birbirlerinin canlarına okumaya başlarlar' dedi.
Samsun Yazarlar Derneği Başkanı Arş.Yazar Ahmet Seven kitap okumayı teşvik etmenin insani bir görev olduğuna değinerek; ' Kitap okumayan toplumlar bir süre sonra birbirlerinin canlarına okumaya başlarlar' dedi.

MEDENİYETİN İNŞASI KİTAP OKUMAKLA MÜMKÜNDÜR

Samsun Yazarlar Derneği Başkanı Arş.Yazar Ahmet Seven ülkemizde kitap okuma oranının oldukça düşük olduğunu ve bunun da kaygı verici olduğunu söyledi. 

KİTAP OKUMAYAN TOPLUMLAR BİRBİRLERİNİN CANLARINA OKURLAR

Ahmet Seven: "Toplumsal şikâyetlerimizin başta gelen sebepleri kitap okumamaya bağlıdır. Kitap sevgisi çocuklara küçük yaşta aşılanmalıdır. Öncelikle anne ve babalar çocuklarına öncülük yapmalıdırlar. Bir düşünür 'Bana kitaplarınızı gösterin size çocuklarınızın hangi ruhta olduklarını söyleyeyim' der. Medeniyet okumakla başlar ve okumamakla sona erer. Küçük yaştan itibaren her çocuğun kendine özel kitaplığı olmasına dikkat gösterilmelidir. Oyuncaklar hayal gücünü geliştirebilir fakat kitaplar akıl ve zekânın gelişimini etkiler. İçerisinde yaşadığımız toplumu olumsuz etkileyen kuşak çatışmalarının sebebi de kitap okumadaki seviye ile ilgilidir. Kitaplarla yetişmeyen insan gelişme imkânı da bulamaz. Faydalı kitapları tespit edip hediye ederek önemli bir mesafe katedilebilir. Kitabı yalnız çocuklara değil büyüklere de hediye etmelidir. Düğün hediyesi, hasta ziyareti önemli gün ve ziyaretlerde verilen hediyelerin içerisinde mutlaka kitap olmasına özen gösterilmesi gerektiğine inanıyorum. Her geçen gün yalnızlaşan ve kendisinden uzaklaşan bir toplumun kurtuluş reçetesi okumaktır. Beyinlerde kalp ve gönüllerde gerçek iz bırakmak istiyorsanız mutlaka kitap hediye ediniz" dedi.  


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.