Adaylar yarın açıklanıyor herkes o anı bekliyor

SİYASET Haber Girişi : 06 Nisan 2015 20:59
Adaylar yarın açıklanıyor herkes o anı bekliyor
7 Haziran genel seçimlerine katılacak partilerin milletvekili adaylarını yarın yüksek seçim kuruluna bildirmeleri gerekiyor.
 7 Haziran genel seçimlerine katılacak partilerin milletvekili adaylarını yarın yüksek seçim kuruluna bildirmeleri gerekiyor.

Ak Parti aday tanıtım toplantısı ve seçim beyannamesini 14- 15 Nisan'da açıklayacak. Ak Partide 3 dönem milletvekili olanlar aday olmayacak.

 HDP ise 29 milletvekilinden 16'sını aday göstermeyecek. Bingöl Milletvekili İdris Baluken'in tekrar Bingöl'den aday gösterileceği konuşuluyor. HDP'de 2 dönem milletvekili olanlar  aday olmayacak.

Aday Tanıtım ve Seçim Beyannamesi 14-15 Nisan'da

Başbakan Ahmet Davutoğlu AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, adayların belirlenmesi sürecinde partinin üyesi olduğuna bakılmaksızın STK temsilcileriyle  bir araya gelindiğini söyledi. Davutoğlu, aday belirleme sürecinde 113 bin STK temsilcisinin oy kullandığını belirterek, "Önümüze tüm bu verileri alıyoruz ve bu veriler ışığında hem teşkilatımızı temsil hem de milletimizi temsil noktasında yoğun bir değerlendirme yapıyoruz. İnşallah 7 Nisan'da bunu tamamlayacağız. Bu listede yer alsın almasın partimize başvurmuş hepsi bizim için çok değerlidir. Teşekkür ediyoruz. Partimize üye olsun olmasın bu başvuruyu yapmış herkes partimizin üyesi olmuştur"  dedi.

"Bir kısmını da bizzat kendim kaleme aldığım seçim beyannamesine önümüzdeki birkaç gün içinde yoğunlaşacağız" diyen Başbakan Davutoğlu, 14-15 Nisan tarihlerinde adayların toplu tanıtımının yapılacağı ve seçim beyannamesinin açıklanacağını ifade etti.

Kulislerde dolaşan haberlere göre,

Üst Komisyon Yılmaz'da Zorlandı

Ak Parti Üst komisyonu bakanların nereden aday gösterileceğini belirlerken en fazla Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz konusunda zorluk yaşadığı iddia edildi. Bakan Yılmaz'ın  Bingöl, Diyarbakır ve Van üçgeninde paylaşılamadığı ancak Bingöl ihtimali daha ağır bastığı konuşuluyor.

 Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ise Ordu'dan aday gösterilecek. AB Bakanı Volkan Bozkır Antalya'da yer alacak. Süleyman Soylu Trabzon, Mustafa Şentop İstanbul, Yasin Aktay Ankara, Eski İzmir Milletvekili ve AK Parti Sosyal İşler Başkanı Nükhet Hotar ile Orhan Miroğlu da İzmir'den aday gösterilecek.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.