• İHSANBAŞKAN

ABD'nin Kızılderili katliamı

DÜNYA Haber Girişi : 07 Haziran 2017 15:19
ABD'nin Kızılderili katliamı
Dünyada en büyük soykırım suçlusu Amerika Birleşik Devletleri'dir. 1412'den 1886'ya kadar tam yetmiş milyon kızılderiliyi katlettiler. 65 milyon bizonu da sırf kızılderililer yiyor, yemesin aç kalsın diye öldürdüler

ABD'nin Kızılderili katliamı

    Dünyada en büyük soykırım suçlusu Amerika Birleşik Devletleri'dir. 1412'den 1886'ya kadar tam yetmiş milyon kızılderiliyi katlettiler. 65 milyon bizonu da sırf kızılderililer yiyor, yemesin aç kalsın diye öldürdüler.

    Bartolome de Las Casas'ın yazdığı 'Kızılderili Katliamı' adlı eser, zulmü şöyle anlatıyor:

    "Sırf eğlence olsun diye, kadın erkek demeden yerli halkın ellerini, burunlarını ve kulaklarını kesip kopardıklarını ve bunun bölgenin değişik yerlerinde defalarca tekrarlandığını kendi gözlerimle gördüm. Memeden kesilmemiş bebekleri annelerinin göğsünden alarak onları en uzağa fırlatma konusunda birbirleriyle yarıştılar..."

    Resmi makamlar, her Kızılderili kellesi için 5 dolar ödemişti. Kovboyların kahramanlıkları kestikleri kızılderili kafatası sayısıyla ölçülüyordu.

    Amerika kıtasına giden Kristof Kolomb'un seyir günlüğünde şöyle yazar; "...Onlara kılıçlarımızı gösterdik. Keskin demir silâhları ilk kez gördükleri belli. Kesmenin ne demek olduğunu bilmediklerinden, bazıları kılıçların keskin tarafını tutunca ellerini kestiler. ..... Bu insanlar ne herhangi bir mezhebe bağlılar, ne de puta tapıyorlar. Kötülüğü tanımıyorlar, birbirlerini öldürmeyi bilmiyorlar. Hiç silâhları yok. ..... Kızılderililer son derece sade, dürüst ve eli açık insanlar. Herhangi birinden sahip olduğu herhangi bir şey istenince hemen veriyorlar. Kötülüğün ne olduğunu hiç bilmiyorlar, çalmıyorlar, öldürmüyorlar. Komşularını kendileri kadar çok seviyorlar. Dünyada onlar kadar tatlı dilli insanlar yoktur. Her zaman gülüyorlar"

     O tarihlerde dünya nüfusunun 5'te biri Kızılderili'ydi. Ancak bugün, soykırımlarla yok denecek seviyeye geldi.

    Akla gelmeyecek caniliği yaptıktan sonra kendilerini masum göstermek için kızılderililer için uydurdukları 'kafatası yüzme' yalanlarını, çektikleri film ve fotoromanlarla pazarlayıp dünyayı inandırmaya çalışmışlardır. İşte bir milleti ve medeniyeti böyle yok ettiler. Peki dünden bugüne değişen ne oldu?

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.