Samsun'un İhracat Şampiyonu Sampa Otomotiv

SAMSUN HABER Haber Girişi : 28 Aralık 2014 12:13
 Samsun'un İhracat Şampiyonu Sampa Otomotiv
Samsun Ticaret ve Sanayi Odası ile Samsun Ticaret Borsası tarafından düzenlenen, 'Üreten Samsun'un Yıldızları' ödül töreninde Sampa Otomotiv 2012-2013 yıllarında yapmış olduğu ihracatla her iki yıl içinde Samsun birincisi olarak ödül aldı.
Samsun'un İhracat Şampiyonu Sampa Otomotiv.

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası ile Samsun Ticaret Borsası tarafından düzenlenen, "Üreten Samsun'un Yıldızları"ödül töreninde Sampa Otomotiv 2012-2013 yıllarında yapmış olduğu ihracatla her iki yıl içinde  Samsun birincisi olarak ödül aldı. Ayrıca diğer kategorilerde sağladığı başarılarla toplam altı kategoride ödül almaya hak kazandı.

ihracatta 2012 ve 2013 yılı Samsun birincisi,

Kurumlar Vergisi Samsun sıralamasında 2012 beşincisi, 2013 yılı yedincisi,

Türkiye'nin ikinci 500 sanayi kuruluşu Samsun sıralamasında 2012 yılı birincisi ve 2013 yılı ikincisi oldu.

Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç ve TOBB Başkanı M. Rıfat Hisarcıklıoğlu'nun onurlandığı törende ayrıca Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun Valisi İbrahim Şahin,  TOBB Yönetim Kurulu ve üyelerinin yanı sıra Samsun Protokolü katıldı.

Ödül töreni sonrasında Sampa Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Altuncu; "30 binin üzerinde ürün çeşidi ile ağır vasıta yedek parça sektöründe Türkiye'nin en büyük, dünyanın ise üçüncü en büyük üretici firması olmanın gururunu yaşıyoruz. Sampa Otomotiv olarak ülkemizin 2023 ihracat hedefi olan 500 milyar dolar içinde, 500 milyon dolarlık bir payı üstlenerek ülke ekonomisine katkı sağlama ve istihdam yaratma amacıyla büyük bir inanç ile çalışıyoruz" sözleriyle duygularını dile getirdi.

Sampa Otomotiv Sanayi ve Ticaret A.Ş. Hakkında

1994 yılında kurulan SAMPA Otomotiv,  80.000 m2 lik entegre tesisleri ile merkez üssü Samsun'da olan, dünyanın üç büyük pazarındaki ofis ve depoları ile Türkiye Otomotiv sektörünün gurur duyduğu üretici firmalardan biridir.

Avrupa menşeili önemli ağır vasıta, çekici ve dorselerine yedek parça sağlayan SAMPA Otomotiv, 30 binin üzerinde ürün çeşidiyle Türkiye'nin en büyük, dünyanın ise üçüncü en büyük üretici firması özelliğini taşımaktadır. SAMPA, ürün çeşitliliğinde sektörünün dünya liderliğini yakalama hedefiyle üretim tesislerini, ileri teknoloji ürünü olan yaklaşık 3.000 bin adetlik makine parkuru ile donatmıştır.

SAMPA Otomotiv sahip olduğu "Ar-Ge merkeziyle" yüksek dayanıklılığa sahip, üstün kaliteli teknolojik ürünlerin üretimini gerçekleştirmek amacıyla, dünya pazarındaki teknolojik değişiklikleri yakından takip etmektedir. Sahip olduğu yüksek teknolojili laboratuvar ve analiz ortamı, Ar-Ge merkezini Karadeniz'in en büyük ve ülkemizin de sayılı Ar-Ge merkezlerinden birisi konumuna getirmiştir.

SAMPA Otomotiv, Türkiye ekonomisine sağladığı katkılarla her yıl ihracat sıralamalarında sürekli üst sıralarda yer almaktadır. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre, Türkiye'nin En Büyük ilk 500 İhracatçı Firması 2013 sıralamasında, en büyük 302. ve otomotiv sektörü genel sıralamasında ise 46. şirketolarak yerini almıştır. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.