Aziz Güven: Yaşar Doğu'yu herkes anlamalı

YAŞAR DOĞU Haber Girişi : 16 Haziran 2016 18:59
 Aziz Güven: Yaşar Doğu'yu herkes anlamalı
Türk Güreşinin Sembol İsmi Dünya ve Olimpiyat Şampiyon Yaşar Doğu'nun Talebelerinden Aziz Güven Samsun Yazarlar Derneği Başkanı Ahmet Seven'in yazdığı Yaşar Doğu'nun hayatı isimli kitap üzerine konuştu.
Aziz Güven; Yaşar Doğu'nun hayatını herkes okumalı
Yaşar Doğu anlaşılmadan Türk Güreşi anlaşılamaz


Aziz Güven; "Ben 30 yıla yakın Kırkpınarda baş hakemlikte yaptım. Güreşimizin bütün inceliklerini iyi bilirim. Bu kitap Türk Güreşinin bu günlere gelirken yaşadığı süreci de iyi yansıtmıştır. Önemli bir yeri doldurdu. Yaşar Doğu hocamıza milletçe vefa borcumuz vardır. Çok şükür bu kitapla az da olsa vefa borcu ödenmeye çalışıldı. Türk güreş ve güreşçisinin başucu kitabı olarak görüyorum" 


Türk Güreşinin Sembol İsmi Dünya ve Olimpiyat Şampiyon Yaşar Doğu'nun Samsunda yaşayan talebelerinden Aziz Güven (85)Samsun Yazarlar Derneği Başkanı Ahmet Seven'in yazdığı Yaşar Doğu'nun hayatı isimli kitap üzerine konuştu.


Yaşar Doğu'nun hayatını okumayan kalmamalı


Aziz Güven Yaşar Doğu'nun onlarca güreşçide olduğu gibi kendi üzerimde da büyük emekleri olduğunu ifade ederek; 'Onun gibi bir insan bu dünyaya bir defa gelir. Bir gelir pir gelir bir daha da gelmez. Bize onun izinden yürümek düşer. Muhteşem bir insandı. Hem mert hem de cömertti. Hepimizde emeği vardır. Bizi hem sporcu olarak yetiştirdi hem de ekmek sahibi yaptı. Baba gibi adamdı" dedi.


Güven Arş. Yazar Ahmet Seven'in yazdığı ve Yaşar Doğu'nun tüm yönleriyle hayatını anlattığı kitabı alıp okuduğunu her satırında o günleri hatırlayıp gözyaşı döktüğünü söyleyerek Ahmet Seven'e teşekkür etti.. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.