• İHSANBAŞKAN

ZONGULDAK MÜFTÜSÜ ALMAN HEYETİNE HAÇ ÇIKARDI

GÜNDEM Haber Girişi : 20 Ağustos 2014 15:05
ZONGULDAK MÜFTÜSÜ ALMAN HEYETİNE HAÇ ÇIKARDI
Zonguldak Müftüsü Nuh Korkmaz, haç çıkararak, Alman heyetine bunun ne anlama geldiğini açıkladı. Korkmaz, dinlerin esasının bir olduğunu vurguladı.

Zonguldak Müftüsü Hıristiyan gibi haç çıkardı!

Zonguldak Müftüsü Nuh Korkmaz, ziyaretine gelen Alman heyeti haç çıkararak şaşırttı. Peki, müftü neden haç çıkardı? İşte yanıtı...


Zonguldak Müftüsü Nuh Korkmaz, haç çıkararak, Alman heyetine bunun ne anlama geldiğini açıkladı. Korkmaz, dinlerin esasının bir olduğunu vurguladı. 

KARDEŞ KENT ZONGULDAK 

Almanya'nın Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti'ndeki Cstrop Rauxel kenti Blediye Başkanı Johannes Beisenherz, Sosyal Demokrat Parti Berlin Milletvekili Frank Schwabe'nin de aralarında bulunduğu heyetle, Zonguldak Belediyesi ile imzaladıkları kardeş kent projesi kapsamında ziyaretlerini sürdürdü. Heyet, İl Müftüsü Nuh Korkmaz'ı makamında ziyaret etti.

GOETHE'NİN PEYGAMBER HAKKINDAKİ SÖZLERİ 

Müftü Nuh Korkmaz, Almanya'nın kurucu eski devlet adamlarından Otto Von Bismarck ile Alman şair Johann Wolfgang Von Goethe'nin Kuran-ı Kerim ve Hz. Peygamber hakkındaki övücü sözlerini hatırlattı. Korkmaz, daha sonra da istavroz çıkarmanın İslamiyet'e göre anlamını anlattı. Korkmaz, "Cenabı hak Hz. Meryem'e, Hz. İsa'ya hamile kalmadan önce '3 gün oruç tut. Babasız çocuğu nasıl dünyaya getirdin diye sana soracaklar. Sen de onlara konuşmadan işaretle cevap vereceksin' diyor" dedi.

HAÇ ÇIKARDI 

Müftü Korkmaz, sağ el işaret parmağını alnına, karnına, sağ ve sol omuzuna dokundurarak haç işareti yaptıktan sonra da şöyle devam etti:

"Bunun manası şudur: Hz. Meryem, 'Alnımdaki yazgı karnımda zuhur etti. Sağdaki ve soldaki melekler buna şahittir' diyor. Bizim inancımıza göre bu işaretin manası budur. Eğer Bismarck, Goethe gibi araştırırlarsa dinlerin esasının bir olduğunu bulacaklar."

CAMİ YAPIMINI DESTEKLİYORUM 

Cstrop Rauxel Belediye Başkanı Johannes Beisenherz ise dünya dinlerinin ortak noktasının insanlara hitap etmesi, insanlara yardım etmesi olduğunu söyledi. Bir belediye başkanı olarak şehirlerindeki Müslümanların dinlerini arka sokaklarda, arka bölümlerde icra etmelerine üzüldüğünü ifade eden Beisenherz, "Bu nedenle cami yaptırma derneklerini destekliyorum. Biz belediye olarak, siyasetçiler olarak, halk olarak bu derneklerin çalışmalarını destekliyoruz. Çünkü biz istiyoruz ki bizim şehrimizde herkes rahatça yaşasın, rahatça dinini uygulayabilsin, yaşayabilsin" diye konuştu.

Etiketler : HAÇ
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.