• İHSANBAŞKAN

Yusuf Ziya Yılmaz :10 yılda yapılamayanı 1 yılda yaptık

SAMSUN HABER Haber Girişi : 26 Mayıs 2015 22:39
Yusuf Ziya Yılmaz :10 yılda yapılamayanı 1 yılda yaptık
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun'un Asarcık ilçesinde muhtarlarla istişare toplantısına katıldı. İlçedeki köy muhtarlarının sorunlarını ve köyleri ile ilgili olan taleplerini dinleyen Yılmaz,7 Haziran seçimlerinde muhtarlar
Samsun'un Asarcık ilçesinde muhtarlarla bir araya gelen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz,"30 Mart'tan bu yana Asarcık'a yapılan yatırım 5 milyon 376 bin TL. Son 5 yılda bile Asarcık böyle yatırım görmedi. Bizi bu ilçe bir kez mahcup etti, sizden talebim bir kere daha mahcup etmesin. Asarcık 7 Haziran'da en yüksek oyu alan ilçemiz olsun" dedi..

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun'un Asarcık ilçesinde muhtarlarla istişare toplantısına katıldı. İlçedeki köy muhtarlarının sorunlarını ve köyleri ile ilgili olan taleplerini dinleyen Yılmaz,7 Haziran seçimlerinde muhtarlardan destek istedi.

SEÇİMİ KAYBETTİK DİYE ELİMİZİ BU İLÇEDEN ÇEKMEDİK

30 Mart seçimlerinde Asarcık ilçesinde mahcup olduklarını belirten Başkan Yılmaz, "Burada her sıkıntıyı bana yorun dedim. 30 Mart öncesinde buralarda defalarca konuşma yaptım ama Asarcıklı beni mahçup etti. Ancak burada seçimi kaybettik diye Allah şahittir bir an olsun bile hız kesmedik. Terme'de, Asarcık'ta, Ladik'te ne planlıyorsak aynısını burada da planladık. Hatta ne Alaçam'da ne Yakakent'te burada yaptığımız hizmet kadar bile çalışma yapmadık. Hizmet anlayışımız bu. Hiç gaz kesmeden yola devam. 4 sene daha beraberiz. 4 sene gaz kesmeden hep bu tempoyla çalışacağız" diye konuştu.

10 YILDA YAPILMAYAN 1.5 YILDA YAPILDI

Millete bey değil hizmetkar olduklarını ifade eden Başkan Yılmaz, "Benim Cumhubaşkanımda, Başbakanımda aynısını söylüyor. Biz millete efendi olmaya değil hizmetkar olmaya geldik. Özel İdare kapandıktan sonra bu ilçede yaptığımız yatırım miktarı 5 milyon 376 bin TL. Bir geriye bakıp düşünün. Bu yatırım acaba Asarcık'a 10 yılda yapıldı mı? Biz 10 yılda yapılmayanı 1.5 yılda gerçekleştirdik. Önümüzdeki 4 yıl içinde sıcak asfalta kavuşmayan bir köy yolu olmayacak. Sizler rahat olun arkanıza yaslanın. 'Benim Cumhubaşkanım kolumu şöyle bir tuttu ve dedi ki köylere yönelik çalışmaları hızlandırın. 'Nedeni şu? Biliyor ki şehir merkezlerinde başarı zaten yakalanmış. Samsun hele birçok büyükşehirden açık ara önde. Hizmette bizi hiçbir büyükşehir tutamaz. Cumhubaşkanımız da bunu bildiği için köylerdeki hızınızı arttırın talimatı verdi. Biz zaten köylerimizde çalışmalarımızı sürdürüyorduk şimdi daha hızlı ve ivedi bir şekilde devam ediyoruz. İl Özel İdareleri kapandıda ne oldu ne değişti dedirtmeyeceğiz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiği bu karar doğru bir karar dedirtmek için var gücümüzle gece gündüz çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Başkan Yılmaz'ın konuşmasının ardından muhtarlar sorunlarını anlattı. Pür dikkat muhtarları dinleyen Başkan Yılmaz da tek tek sorunları ve talepleri not aldı. Yanındaki çalışma arkadaşlarına ve belediye bürokratlarına sorunların çözülmesi yönünde talimat verdi.

Yılmaz'ın muhtarlarla buluşmasına Büyükşehir Belediye Başkanvekili Turan Çakır, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Yılmaz Açan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yurt, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sefer Arlı, Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Nihat Soğuk ve belediye bürokratları katıldı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.