• İHSANBAŞKAN

YERLİ OTOMOBİLDE MİLLİ HEYECAN

GÜNDEM Haber Girişi : 27 Aralık 2019 11:54
YERLİ OTOMOBİLDE MİLLİ HEYECAN
58 yıl önce ilk adımları atılan yerli otomobilin tanıtım günü geldi çattı.

YERLİ OTOMOBİLDE MİLLİ HEYECAN 


Yerli otomobil tanıtılıyor:

58 yıl önce ilk adımları atılan yerli otomobilin tanıtım günü geldi çattı. Gebze’de tanıtılacak olan yerli otomobil ile ilgili merak edilen pek çok detay var. Peki, yerli otomobil saat kaçta tanıtılacak? Yerli otomobilin ismi ne olacak, fiyatı belli oldu mu?

Türkiye’nin ilk defa 2011 yılında duyduğu “Yüzde 100 yerli otomobil” bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla tanıtılacak. Tanıtım saat 14.30’da Gebze'deki Bilişim Vadisi'nde yapılacak. 


YERLİ OTOMOBİL NEREDE ÜRETİLECEK?


Yerli otomobil üretimiyle ilgili ayrıntıları içeren Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yerli otomobil üretimiyle ilgili ayrıntıları içeren Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan kararla yerli otomobil üretim tesisi Bursa'da kurulacak.


YERLİ OTOMOBİLİN İSMİ NE OLACAK?



Yerli otomobil tanıtımı öncesinde en çok tartışılan ve konuşulan konulardan biri de yerli otomobilin ismi oldu. Bu konusu henüz bir resmi açıklama gelmese de isim detayının 27 Aralık tarihli yerli otomobil tanıtım gününde açıklanabileceği ifade ediliyor. Dün yerli otomobil görüntüsünün yayınlanması ardından, otomobil isminin Fatih olabileceği ifade edildi. Otomobildeki “lale” figürü ise İstanbul olabileceğini düşünüyor. Sosyal medyada gündeme gelen diğer isimler arasında “Ottoman”, “Wolf” (Kurt), “Atak” ve “Türker" yer aldı.


İstanbullu taksiciler: 17 bin yerli otomobil için talibiz

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu yerli otomobil için heyecanlı olduklarını dile getirdi. Uzun zamandır beklediklerini belirten Aksu, “Yerli otomobili görmemize gerek yok, 17 bin araca şimdiden talibiz” ifadesini kullandı.


Etiketler : Yerli otomobil
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.