YAŞAR DOĞU'YA YENİLMENİN KEYFİNİ YAŞADIM

YAŞAR DOĞU Haber Girişi : 10 Haziran 2019 20:37
YAŞAR DOĞU'YA YENİLMENİN KEYFİNİ YAŞADIM
Bütün yaşantım boyunca Yaşar Doğu gibi centilmen ve bu tür mücadele dalını iyi bilen başkasını görmedim. Londra Olimpiyatları'nda yaptığımız final kapışmasından sonra göğsündeki Ay Yıldızı söküp bana armağan eden Yaşar Doğu'yu hiç unutamam.

Türk güreşçisine yenilmekten keyif alan şampiyon


    1948 Londra Olimpiyatlarında final karşılaşmasında tuşla yendiği Avustralyalı güreşçi Richard Edward Gerrard 1970 yılında Avustralyalı güreşçilerin kafile başkanı olarak geldiği Kanada’nın Edmonton şehrindeki Dünya Şampiyonasında görüştüğü güreş yazarı Ali Gümüş’e Büyük Usta Yaşar Doğu için şu sözleri söylüyordu:


 —"Bütün yaşantım boyunca Yaşar Doğu gibi centilmen ve bu tür mücadele dalını iyi bilen başkasını görmedim. Londra Olimpiyatları'nda yaptığımız final kapışmasından sonra göğsündeki Ay Yıldızı  söküp bana armağan eden Yaşar Doğu'yu hiç unutamam. Melbourn'a döndüğümde eşim Yaşar Doğu'nun armağanı Ay Yıldızı benim ceketime işledi. Yıllarca ve iftihar ederek Ay Yıldızlı kokartla dolaştım. Çünkü bu kokarttı bana Yaşar Doğu, bütün zamanların en büyük güreşçilerinden biri olan Yaşar Doğu vermişti. Böylesine müthiş bir güreşçiye yenilmiş olmak insana üzüntü değil, keyif vermeliydi. Ben, yaşantım boyunca Yaşar Doğu'ya yenilmiş olmanın, hem de finalde yenilmiş olmanın keyfini yaşadım. Başkalarını bilemem. . ."


    Yaşar Doğu her yönüyle bizim gerçek kahramanlarımızdan birisidir. Gerçek kahramanlara sahip olamayan toplumlar kendilerine ya mitolojik kahramanlar ya da sanal kahramanlar üreterek avunmaya devam etsinler. Bizim kahramanlarımız mitolojilerden değil, gerçek hayatta içimizden çıkarak kahraman olmuştur.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.