• İHSANBAŞKAN
YAŞAR DOĞU Haber Girişi : 13 Ağustos 2018 23:14

YAŞAR DOĞU'NUN AMERİKALILARA VERDİĞİ CEVAP

YAŞAR DOĞU'NUN AMERİKALILARA VERDİĞİ CEVAP
Biz para için değil, şeref için güreş yapıyoruz. Maksadımız şahsi değil millidir. Teklifinizi kabul edemem.

Samsunun yetiştirdiği ve tarihe Türk Güreşinin Sembolü olarak geçen Dünya ve Olimpiyat Şampiyonumuz Yaşar Doğu'unun bundan 68 yıl evvel Amerikalıların teklifine karşı verdiği muhteşem cevap  konuşuluyor. 


AMERİKALI GÜREŞ YETKİLİLERİNİN YAŞAR DOĞU''YA SANA BÜTÜN İMKANLARI TAHSİS EDELİM GEL BİZİM ÜLKEMİZ ADINA GÜREŞ DEDİKLERİNDE ONLARA ŞU CEVABI VERMİŞTİ:

1950 senesinde Amerikalı güreşçilerin Türkiye’ye gelerek yaptıkları güreşler sonunda yetkililerin; '50 bin TL verelim ayrıca bütün imkânları sunalım gel Amerika’da güreşe devam et' diyerek yaptıkları teklife karşı Yaşar Doğu şu cevabı vermiştir: 

BEN YABANCI ÜLKE ADINA GÜREŞMEM

‘Hiç bir zaman yabancı bir memleket adına profesyonel güreşmemek ve antrenörlük yapmamak için ahdim vardır. Bu ahdime ömrümce sadık kalacağım. Ben yabancı ülke adına ve yabancı bayrağının altında güreş yapmam. 

Biz para için değil, şeref için güreş yapıyoruz. Maksadımız şahsi değil millidir. Teklifinizi kabul edemem

” 

YAŞAR DOĞU İŞTE BUDUR

Yıldızlaşan sporcular vardır, bir de kahramanlaşanlar. İşte Yaşar Doğu'yu kahraman yapan anlayıştan birisi de buydu. 

Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Yaşar Doğu yine bir sözünde şunları söylemiştir: 

“Bugüne kadar yüzlerce güreş yaptım. Ve bir o kadar güreşçi ile karşılaştım. Tek derdim rakiplerimi mağlup ederek Milletime şampiyonluklar hediye edip yüzünü güldürmek, Şanlı Bayrağımızı göndere çektirmek ve İstiklal Marşımızı okutmak olmuştur”

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.