Yaşar Doğu ile ilgili unutulmaz bir anı

YAŞAR DOĞU Haber Girişi : 19 Eylül 2015 23:25
Yaşar Doğu ile ilgili unutulmaz bir anı
Avustralyalı güreşçi Gerrad; ' Hayatım boyunca Yaşar Doğu'ya yenilmenin keyfini yaşadım'
 

Avustralyalı güreşçi Gerrad; ' Hayatım boyunca Yaşar Doğu'ya yenilmenin keyfini yaşadım'

Güreş yazar Ali Gümüş Gerrard ile ilgili bir hatırasını nakleder:

Gerrad, son derece duygulu, bütün spor hayatında Yaşar ile karşılaşmış ve yaşar'a tuşla yenilmiş olmakla övünen benzeri az bulunan bir sportmendi. Sydney'de Anzak'larla konuşurken yanımıza gelmiş ağlamıştı.

1970  yılında Kanada'nın Edmonton şehrindeki Dünya Şampiyonasına Avustralyalı güreşçileri ile kafile başkanı olarak getirdiğinde  bize yaşlı gözlerle şunları söylemişti:

"Bütün yaşantım boyunca Yaşar Doğu gibi centilmen ve bu tür mücadele dalını iyi bilen başka birisin görmedim. Londra Olimpiyatlarında yaptığımız Final karşılaşmasından sonra göğsündeki Ay-Yıldızı söküp bana armağan eden Yaşar Doğu'yu hiç unutamam. Melbourne döndüğümde eşim Yaşar Doğu'nun armağanı Ay-Yıldızı benim ceketime işledi. Yıllarca ve iftihar ederek Ay-Yıldızlı kokartla dolaştım. Çünkü bu kokartı bana Yaşar doğu, bütün zamanların en büyük güreşçilerinden biri olan yaşar doğu vermişti. Böylesine müthiş bir güreşçiye yenilmiş olmak insana üzüntü değil, keyif vermeliydi. Ben, yaşantım boyunca Yaşar doğu'ya yenilmiş olmanın, hem de finalde yenilmiş olmanın keyfini yaşadım. Başkalarını bilemem?"

Gerrard, Edmonton'da bunları bize anlatırken yanımızda Nuri Boytorun ile Milli Takımımızın Antrenörlerinden Hasan Güngör'de bulunuyordu. Hep birlikte öylesine duygulandık, öylesine duygulandık ki?

İşte yaşar buydu.

Bu büyük şampiyon, aynı zamanda insani ilişkilerindeki becerisiyle eşsiz bir "sevgi köprüsü" kurmuştu. (Ali Gümüş-Şampiyonlar Geçiyor-76-77-Türk Güreş Vakfı Yayınları-1994)

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.