• İHSANBAŞKAN

VEZİRKÖPRÜ BLD. BAŞKANI İ. SADIK EDİS YALAN KONUŞTU

SAMSUN HABER Haber Girişi : 06 Eylül 2019 16:44
VEZİRKÖPRÜ BLD. BAŞKANI İ. SADIK EDİS YALAN KONUŞTU
Vezirköprü Özlem haber Gazetesi Spor Yazarı Osman Kalyoncu'ya açıklamalarda bulunan Başkan Başar, gündemi uzun süre meşgul eden ve türlü söylentilere yol açan konulara birinci ağızdan açıklık getirdi.

Vezirköprüspor Eski Başkanı Bünyamin Başar;- "Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis Verdiği Sözleri Tutmadı"


Vezirköprü Belediye Spor Kulübü eski Başkanı Bünyamin Başar, Özlem Gazetesine çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Vezirköprü Özlem haber Gazetesi Spor Yazarı Osman Kalyoncu'ya açıklamalarda bulunan Başkan Başar, gündemi uzun süre meşgul eden ve türlü söylentilere yol açan konulara birinci ağızdan açıklık getirdi.

 

Başkanlığı döneminde yaşanan süreci tüm çıplaklığı ile anlatan Başar; "Bir süredir yaşanan gelişmelerden ve bana yapılan haksızlıklardan dolayı çok büyük bir üzüntü ve rahatsızlık duymaktayım. Ben öncelikle nasıl kulüp başkanı olduğumu ve takip eden süreçte neler yaşandığını sırası ile anlatmak istiyorum. Önceki sezon sonunda kulübün seçim kararı aldığı süreçte bana başkanlığa aday olmam konusunda baskılar geldi. Bu baskılar zoraki değil bilakis çıkan adaylardan başkanlığın bana yakışacağı ve benim bu görevi layığı ile yürüteceğim söylendi. O zamanki süreçte de Belediye Meclis üyesi idim. Belediye Başkanı İ.Sadık Edis ile de görüşme halinde idim. Kendisinin de bana söyleminde ; Belediye başkanı olarak belli bir bütçe maddi destek olacağını , takıma dışarıdan gelen sporcuların otel ve yemek masraflarını karşılayacağını, ayrıca deplasmana gidişlerde araç desteği vereceğinin sözünü verdi. Maddi manevi her türlü desteğinin sözünü alarak seçime aday olarak girdim ve kulüp başkanı seçildim." Dedi

 

Edis; "Alacağınızı ben vereceğim, oyununuzu oynayın"


Sezonun ilk yarı sonucunda takımımız iyi gitmediği için hocamızla ve yönetimimizle konuşarak transfer yapma isteğimizi de kendisi ile görüştük. Devre arası takıma gelen sporcular ile yaptığımız anlaşma ücretlerinin ödemeleri konusunda, Belediye Başkanı İ.Sadık Edis'e bilgisini verdik. Bizler de buna istinaden borç bulup sporculara bir kısım ödeme yaptık. Sezonun ikinci yarısı oynadığımız maçlar öncesi sabah kahvaltılarına Belediye Başkanı İ.Sadık Edis de geldi ve sporculara hitaben "Arkadaşlar ; alacağı olan sporcular Bünyamin başkanı sıkıştırmasın. Alacağınızı ben vereceğim merak etmeyin, rahat olun, çıkın oyununuzu oynayın " dedi. 

 

"Aracımı satılığa çıkardım"


Esnafa olan bir takım borçlarımız oldu 25 000.TL. civarı. Onu da ödeyemedik. Ben en azından bunu ödeyelim diyerekten aracımı satılığa çıkartmayı düşündüm. Ancak arkadaşlarımız ve dostlarımız buna müsaade etmediler. Kendi aralarında para toplayarak o borcu tamamen olmasa da kısmen ödedik. Çok az bir miktar kaldı. Onu da dostlarımızın sayesinde ödeyeceğiz. Kendilerine teşekkür etmeden geçemeyeceğim. Maddi imkansızlıklardan dolayı kulübümüz bir alt lige düştü. Özellikle şunu belirtmek istiyorum ki benim başkan adaylığım ve kulüp başkanı seçilmem ve nihayetinde en sonraki yapılan kongreye kadar olan süreçte attığım her adımımdan belediye başkanımızın bilgisi dahilinde olmuştur.

 

Takıma kimse sahip çıkmadı Kongrede yaşanan sürece tüm spor kamuoyu ve Türkiye duydu, gördü. Ancak ilçemizin Belediye Başkanı, Kaymakamlık, Siyasi parti yönetimi ve sivil toplum kuruluşları ve idareler maalesef duymadı. Hiç kimse ne aradı, ne sordu. Bu sorumsuzluk değil de nedir soruyorum ? Ben en başından en sonuna kadar attığım her adımın bilgisini verdim. Şimdi kalkmışlar bu takımı sahipsiz bırakanlar sorumsuzluklarını bizlere mal ediyorlar.

 

"Siyaset her şeyin önüne geçmiş"


Beni bilenler biliyor. Bir dönem Muhtarlık , bir dönem Meclis Üyeliği ve geçen dönem de Vezirköprü Belediye Spor başkanlığı yaptım. Yaşadıklarım bana gösterdi ki kendi bildiğin doğrularla gidemiyorsunuz. Ya o taraftan olacaksınız ya da karşı taraftan. Siyasetin her şeyin önüne geçtiği bir ilçede hangi sıfatla ve tarafsız olarak görev alabilirsiniz ki ? Yerel seçimlerde oy patlaması yapan ve %77,78 oy alarak ilçemizin kazanan partili Belediye Başkanı ve aynı zamanda Kulübün ismini alan Vezirköprü Belediye Spor bu şekilde mi yönetilmeli ve destek olunmalıydı. Verilen onca sözlere ne demeli ? Sporcuların yediği yemek ve otel masraflarının son faturası hala ödenmedi ve bizlerden isteniyor. Bu kulüp kimin sorarım sizlere. Kimsenin şahsi malı değildir. İlçemize mal olmuş bir kulüptür. Peki bu duruma gelmesinden tek bizler mi sorumluyuz ? Bu ilçenin Belediye Başkanı, Kaymakamı, Siyasileri, Gençlik Spor Müdürlüğü, mülki idareleri, dernekleri ve iş adamları yok mu ? Tek ama tek suçlu bizler miyiz? 

 

"Yönetim olarak attığımız her adımdan Belediye Başkanımızın haberi vardı"


Ben tüm söylediklerimin arkasındayım. Herkesle yüzleşmeye hazırım. Bizim yönetim olarak attığımız her adımdan Belediye Başkanımızın haberi vardı. Bizler de aldığımız sözlerle bu yola çıktık ve harcamalar yaptık. Yeri geldi borç yaptık. Verilen tüm sözlerin lafta kaldığını gördük. Ben bu açıklamaları yapma ihtiyacı hissettim çünkü beni ve yönetimimizi hedef alarak bizler suçlanıyoruz. Oysa ki bizlerin ne zorluklarla mücadele verdiği ve neler çektiğimizin detayına girmeme gerek yok sanırım. Bilen biliyor, ya da tahmin edebilirler. Sözüm onlara ki bu takıma, bu ilçeye ve geleceğimizin gençliğine bizler ihanet etmedik, etmeyiz de. Edenler bellidir. Bizi ötekileştiren düşünceleri kınıyorum.

 

Başar sözlerini : "Tarih boyu sizleri affetmeyeceğim. Bunları böyle bilesiniz. Saygılarımla." diyerek tamamladı.

 

Osman Kalyoncu/ Spor Yazarı

 



Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.