VALİ OSMAN KAYMAK'TAN ŞEHİT AİLELERİNE ZİYARET

SAMSUN HABER Haber Girişi : 12 Ocak 2019 19:45
 VALİ OSMAN KAYMAK'TAN ŞEHİT AİLELERİNE ZİYARET
Samsun Valisi Osman Kaymak ve eşi Emine Kaymak Çarşamba İlçe Emniyet Müdürlüğü’nce şehit polis aileleri için Çarşamba Göl Restaurant'ta düzenlenen yemek programında bir araya geldi.

Samsun Valisi Osman Kaymak ve eşi Emine Kaymak  Çarşamba İlçe Emniyet Müdürlüğü’nce şehit polis aileleri için Çarşamba Göl Restaurant'ta düzenlenen yemek programında bir araya geldi.


Yemek programında bir konuşma yapan Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, “Bu çok önemli günde günümüzü daha da anlamlandırdığınız için başta Sayın Valimiz ve değerli Eşi olmak üzere sizlere çok teşekkür ediyorum. Allah şehitlerimizin mertebelerini yüksek kılsın. Allah şehit ailelerine sabır versin. Biz dil ile ifade edebiliyoruz ama sizler kalben ömür boyunca yaşıyorsunuz. Bu topraklarda bizi sabit kılan, burayı yurt yapan şehitlerimizdir.” dedi.


Yemekte yaptığı konuşmada, şehitlerimizin bizim için canlarını verdiğini ve çok kıymetli olduklarını ifade eden Vali Osman Kaymak, “Bu topraklar kolay kolay vatan olmuyor. Tarihin her devrinde şehitlerimiz olmuştur. Maalesef bu coğrafyanın düşmanları bitmiyor. Şehitlerimize rahmet, siz değerli ailelerine de sabırlar diliyoruz. Memleketi için canını veren olmazsa o zaman halimiz perişan olur, esaret altında kalırız. Vatan sevgisi imandandır. O anlamda bu kardeşlerimiz kutsal dava, memleketimizin birliği, dirliği ve bayrağımız için canlarını verdiler. Ayet-i kerimede 'Allah yolunda öldürülenlere “ölüler” demeyin. Bilakis onlar diridirler, fakat siz hissedemezsiniz.' buyuruluyor. İnanıyorum ki onların ruhları bizlerle beraber. Onlara rahmet diliyoruz. Rabbim inşallah hepimizi cennetinde buluştursun.” dedi.


Şehitliğin herkese nasip olmadığını ve Peygamberler mesafesinde bir makam olduğunu kaydeden Vali Osman Kaymak, “İnsan çok muharebelere gider, operasyonlara gider ama şehit olamaz. Gelir normal bir sebeple hayatını kaybeder. O nedenle şehitlik gerçekten bir nasip meselesidir. Sizlerin de evlatları seçilmiş insanlar. Rabbim bu şuuru hepimize nasip eylesin. Bana göre bölgelerimizdeki şehit mezarları türbelerimizdir. Şehitlerimiz, memleketimizin bizi ayakta tutan dinamikleri. Şehit mezarlarını ziyaret etmek gerçekten kıymetli ve kutsal. Devletimiz biliyorsunuz şehit yakınlarıyla ilgili çok güzel düzenlemeler yapıyor. Maddi olarak bir şeye ihtiyaç duymuyorlar. Ama şehit yakınlarının asıl ihtiyacı hatırlanmak. Unutulmadıklarını göstermek başta bizler olmak üzere tüm vatandaşlarımızın vazifesi. Bir apartmanda şehit ailesi varsa o aile bütün apartmana zimmetlidir diye düşünelim. Onlar şehit ailesinin hatırını soracak, huzurunu soracaklar. Çünkü onların evladı bizim huzurumuz için şehit oldu. Şehidimizin ailesi bize emanet. Allah şehitlerimizin şefaatini hepimize nasip eylesin. Sadece şehide saygı gösteren, hürmet eden ve yakınlarına hizmet edenler o şefaatten nasibini alacaklardır. İnşallah Rabbim hepimize bu şuurda yaşamayı nasip eylesin. Rabbim biz görevlilere de bu anlamda şehit yakınlarımıza karşı bir kusur işletmesin. Onları mutlu edebiliyorsak, acılarını bir nebze de olsa dindirebiliyorsak ne mutlu bizlere.” şeklinde konuştu.


Konuşmaların ardından Çarşamba İlçe Müftüsü Osman Karagöz yemek duası yaptı. Valimiz Sayın Osman Kaymak ve eşi Emine Kaymak Hanımefendi, şehit polis ailelerimiz ve çocuklarıyla yakından ilgilenerek sohbet edip, çocuklara hediye verdi.


Yemek programına ayrıca, Çarşamba Kaymakamı Doç. Dr. Şükrü Yıldırım, Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar ve Eşi, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz ve Eşi, İl Sağlık Müdürü Muhammet Ali Oruç, Çarşamba Cumhuriyet Başsavcısı Gültekin Bülbül ve Eşi Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Sevda Aydın Bülbül, Çarşamba İlçe Emniyet Müdürü Turgay Begen ve Eşi, Çarşamba İlçe Jandarma Komutanı Mustafa Kemal Çelik ve şehit aileleri katıldı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.