• İHSANBAŞKAN

VALİ AKSOY'DAN VEDA MESAJI: BEN SAMSUN'U ÇOK SEVDİM

GÜNDEM Haber Girişi : 21 Eylül 2014 22:32
VALİ AKSOY'DAN VEDA MESAJI: BEN SAMSUN'U ÇOK SEVDİM
Son Valiler Kararnamesiyle ilimizden Diyarbakır Valiliği'ne atanan Samsun Valisi Hüseyin AKSOY, bir veda mesajı yayınladı.

Son Valiler Kararnamesiyle ilimizden Diyarbakır Valiliği'ne atanan Samsun Valisi Hüseyin AKSOY, bir veda mesajı yayınladı.

      Vali Hüseyin AKSOY mesajında, ''Diyarbakır Valiliği'ne atanmam nedeniyle 04 Haziran 2010 tarihinden bu yana büyük bir onurla yürütme gayreti içinde olduğum görevimden ve güzel Samsun ilimizden 21 Eylül 2014'te ayrılıyorum. Bu süre içerisinde görevimi; her şeyin en güzeli ve iyisine layık saygıdeğer Samsunlularla karşılıklı sevgi, saygı, hoşgörü ve güvene dayalı bir bütünleşmeyi esas alarak vatandaşlarımızın huzurunu, mutluluğunu öncelikli kılan; vatandaş odaklı, etkin, verimli, kaliteli hizmet sunma anlayışıyla yürütme gayreti içinde oldum.

     Değerli çalışma arkadaşlarımla birlikte Samsun'u ülkemizin kuzeye açılan ticaret kapısı ve lojistik merkezi konumuna getirmeyi, Karadeniz kıyısı ülkeler için çekim merkezi bir kent ölçeğine taşıma gayretini sergiledik. Görevim sırasında resmi ve özel bütün kurum ve kuruluşlarla örnek bir işbirliği anlayışı içinde, Samsun'la ilgili ihtiyaç ve sorunların çözümü konusunda ortak bir gündem oluşturulduğuna ve birçok olumlu hizmetin yapıldığına inanıyorum.

     Samsun'da başta kadınlar, engelliler ve çocuklar olmak üzere dezavantajlı grupların sorunlarının çözümü noktasında; kamu kurumları, yerel yönetimler ve sivil toplum örgütleriyle çok önemli projeleri hayata geçirdik. Kadın Sağlığı ve Engelli Veri Tabanı Projesi gibi Türkiye'ye örnek olacak projeleri hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadık.

     Samsun Valiliğim süresince insan haklarına ve hukuka saygılı, insanımıza hizmet etmeyi en yüce amaç ve değer sayan yönetim anlayışı ve çabası içinde;  kamu ve özel sektör yatırımlarında, sanayi, ticaret ve hizmet alanında, kırsal alt yapı faaliyetlerinde;  eğitim, spor, sağlık, ulaştırma, tarım,  çevre, kültür ve turizm ile tanıtım ve benzeri birçok konuda önemli  yatırım ve hizmetler gerçekleştirildi. Samsun, ülke genelindeki etkinliğini ve önemini her zaman sürdürecek ve Türkiye Cumhuriyeti'nin yüzüncü kuruluş yılı olan 2023'te ülkemizin ilk on ili arasındaki yerini pekiştirecektir.

     Samsun Valiliği görevini yürütürken bizden desteğini ve ilgisini esirgemeyen Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Sayın Başbakanımıza, başta Samsun milletvekili olarak kabinede görev alan Sayın Akif Çağatay KILIÇ, Sayın Suat KILIÇ ve Sayın Mustafa DEMİR olmak üzere bütün Bakanlar Kurulu Üyelerimize ve Sayın Samsun Milletvekillerimize şükranlarımı sunuyorum.  

     Görev sürem boyunca birlikte çalıştığım Garnizon Komutanlığımızın, Büyükşehir Belediyemizin, Adli ve İdari Yargı mensuplarımızla Baromuzun,  Ondokuz Mayıs Üniversitemizin, Vali Yardımcıları ve Kaymakamlarımızın, Güvenlik Birimlerimizin değerli müdür ve komutanlarının, tüm siyasi partilerin il ve ilçe yöneticilerinin, İlçe ve Belde Belediye Başkanlarımızın, İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi Üyelerinin,  Bölge ve İl Müdürlerimizin, kamu kurumu niteliğindeki meslek teşekküllerimizin, Oda ve Borsaların Meclis ve Yönetim Kurulu Başkan ve üyelerinin, tüm Sivil Toplum Kuruluşları yönetici ve mensuplarının, Kamu Kurum ve Kuruluşlarında görevli her seviyedeki amir, memur ve işçi arkadaşlarımın,  Köy ve Mahalle Muhtarlarının,  Sendika ve Kooperatif Yöneticilerinin, Spor Camiasının, vefakar Valilik personelinin, yaygın ve yerel basın, Radyo ve Televizyonların değerli temsilcileri ve çalışanlarının ve muhterem Samsunlu vatandaşlarımın büyük destek ve yardımlarını gördüm. Kendilerine ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum.

     Milli mücadelemizin başladığı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Türk Milletinin Kurtuluşu ve Türkiye Cumhuriyeti'nin Kuruluşuna giden yolda ilk adımı attığı Samsun'da Valilik yapmanın onurunu, ben ve ailem yaşamımız boyunca şerefle taşıyacağımızı belirtir, arz-ı veda eder; sağlık ve huzur içinde başarılı çalışmalar dilerim.

     Sevgi ve saygılarımla.''dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.