Ünlü şair Cemal Safi vefat etti

GÜNDEM Haber Girişi : 17 Nisan 2018 21:49
Ünlü şair Cemal Safi vefat etti
Şair Cemal Safi vefat etti. Safi uzun bir süredir sağlık sorunu yaşıyordu.
CEMAL SAFİ SEVENLERİNE VEDA ETTİ

Şair Cemal Safi vefat etti. Safi uzun bir süredir sağlık sorunu yaşıyordu.


Yazdığı şiirlerle büyük beğeni toplayan Şair Cemal Safi şiirde kendisine özel bir üslup ve çizgi sahibiydi.


Samsunlu Şair Cemal Safinin birçok şiiri Ünlü Arabesk sanatçısı Orhan Gencebay tarafından bestelenmiş ve okunmuştu.


SAMSUN YAZARLAR DERNEĞİ BAŞKANI AHMET SEVEN;  CEMAL SAFİ YERİ DOLDURULAMAZ DEDİĞİMİZ ŞAİRLERDEN BİRİSİYDİ


Samsun Yazarlar Derneği Başkanı Ahmet Seven ülkemizin önemli bir şairi daha yitirdiğini ifade ederek; "Hemşehrimiz  olarak sanatıyla gurur duyduğumuz ve son zamanlarda tasavvufi şiirlere de ağırlık veren Şairimiz Cemal Safiye Allah'tan Rahmet, yakınları ve sevenlerine sabır ve başsağlığı diliyorum." dedi.


Cemal Safinin vefat haberini evladı gibi sevdiği ve yetişmesinde büyük katkısı olan talebelerinden Samsunlu şair Kenan Yavuzarslan duyurdu.

 

Kenan Yavuzarslan  üstadı Cemal Safinin vefatını şu sözlerle duyurdu:


Artık Cennette meleklere şiir okuma vaktidir. Hocam, Üstadım, manevi babam Cemal Safi bu hayata gözlerini yumdu.


Mekanın Cennet olsun Aşkın Şairi..

Ömür boyu bize yeter bu onur
Her sohbette bir kelamı bulunur
Sevdik saydık, her köşesi Safi nur
Biz şiiri bir Cemal'den öğrendik


Cemal Safi, 

"Şaiɾ. 1938 yılında Samsun'da doğdu. Babası meɾhum Mehmet Safi, annesi meɾhume Ayşe Safi'diɾ. Öğɾenimine Sakaɾya İlkokulu'nda başladı. Samsun Sanat Okulunda son veɾdi.


Cemal Safi evli ve üç çocuk babasıdıɾ. İlk şiiɾleɾini Oɾhan Gencebay besteledi. 1990 yılında, Rüyalaɾım Olmasa, 1991 yılında, Vuɾgun adlı besteleɾin güftekaɾı olaɾak iki yıl aɾt aɾda yılın şaiɾi seςildi. 1990 yılında müzikli biɾ şiiɾ kasedi çıkaɾdı. 1993 yılına kadaɾ yazdığı şiiɾleɾi, Vuɾgun adlı ilk kitabında yayınladı. İkinci şiiɾ kitabı ise Sende Кalmış 'tıɾ. Şaiɾin bu güne kadaɾ 40 tanesi Orhan Gencebay tarafından olmak üzere, 150 civarında şiiri bestelendi. sozkimin.com Türk Dil Kurumu tarafından Türkçeyi en etkin ve güzel kullanan şair olarak ödüllendirildi. Eminescu madalyası başta olmak üzere defalarca Hürriyet'in Altın Kelebek, Milliyet'in Yılın En Sevilen Şarkıları birincilik ödülleri ile TRT'nin Yılın Şair'i gibi sayısız ödüle layık görüldü. Şiirleri İtalyanca, Rumence ve Arnavutça'ya çevrildi.Şiirlerinin bir bölümünü topladığı, Vurgun (1978), Sende Кalmış (2000) ve Kıyamete Kırk Кala (2002) adlı kitaρları yayımlandı.
">

Şair, yaz aylarını geςirmekte olduğu Akçay'da her yıl Akçay Şairler ve Bestekârrlar Festivali 'ni organize etmektedir. Tek Hece - Aşk şiirleri ile tanınmaktadır.

Etiketler : Cemal Safi
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.