TÜRK POLİS TEŞKİLATIMIZIN 173. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ

KÖŞE YAZILARI Haber Girişi : 07 Nisan 2018 19:40
TÜRK POLİS TEŞKİLATIMIZIN 173. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ
Bir ülkenin olmazsa olmazları arasında yer alan Polis Teşkilatı ne kadar güçlü ve hukuk kurallarıyla hareket ediyorsa vatandaşına da o kadar güven ve huzur verir.

POLİS TEŞKİLATIMIZIN 173. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ


Ahmet SEVEN

Samsun Yazarlar Derneği Başkanı 


Polis Teşkilatımızın 173. Kuruluş yıldönümü kutlanıyor.


Bir ülkenin olmazsa olmazları arasında yer alan Polis Teşkilatı ne kadar güçlü ve hukuk kurallarıyla hareket ediyorsa vatandaşına da o kadar güven ve huzur verir.


Kısacası: Polis bir toplumun güven ve huzurun kaynağıdır.


Yıllar evvel polise bakış ile ilgili bir söz okumuştum. Orada diyordu ki; ‘Şahsıma yapılan bir hatayı kötülüğü belki affedebilirim. Fakat polise karşı yapılan saldırıyı, hatayı küçük düşürmeyi asla kabul edemem. Zira polis demek devlet demektir. Ona yapılan her hareket devlete yapılmış gibidir”


Bu söze katılıyorum.  


Evet, toplumda huzurla hareket edebilmenin kaynağı polise olan güvenden gelir.


Kötü niyetli, vatan sevgisinden yoksun hak ve hukuk tanımayan kimselerin ilk hedefi polis olmuştur. Polis kötü niyetli kimselerin korkulu rüyası, huzur isteyenlerin de en güzel hülyasıdır.


Milletinin can güvenliğini sağlamaya çalışırken kendi canını tehlikeye atan polise karşı saygılı olmak her ferdin başta gelen görevidir.


Biz millet olarak polisimizi de askerimizi de seviyoruz.


Çocuklarımız büyüyünce ne olacaksın sorusuna karşılık polis olacağım asker olacağım diyorlarsa bu onlara olan güven ve inancın eseridir.


Yine bu cevap vatan millet ve bayrak sevgisinin tezahürüdür.


Vatan millet ve bayrak hem korunmak hem de sevilmek ister.


Bu anlamda polis bu ikisini yerine getirmektedir.


Polis teşkilatımızın kuruluşunun 173. Yılında bu güveni duyabilmek, sevgiyi gösterebilmek ve huzuru da yaşayabilmek teşkilatın ve ona bakışın sağlamlığını ifade etmektedir.


Bu güzel duygu ve düşüncelerle Emniyet Teşkilatımızı bir kez daha kutluyor görevleri başında şehit olanları rahmetle, gazilerimizi şükranla anıyorum. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.