• İHSANBAŞKAN

Türk Güreşinin Sembolü Yaşar Doğu anıldı

YAŞAR DOĞU Haber Girişi : 14 Ocak 2016 23:17
Türk Güreşinin Sembolü Yaşar Doğu anıldı
Türk güreşinin unutulmaz ismi Olimpiyat ve Dünya Şampiyonu Yaşar Doğu, vefatının 55. yıl dönümünde düzenlenen etkinlikle anıldı.
 Türk güreşinin Sembolü Olimpiyat ve Dünya Şampiyonu Yaşar DOĞU vefatının 55. yıl dönümünde düzenlenen etkinlikle anıldı.

Samsun Gençlik Merkezleri tarafından Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi'nde düzenlenen etkinliğe Atakum Kaymakamı Ali Bakoğlu, Kavak Kaymakamı Mevlüt Şekerci, Asarcık Kaymakamı Hüseyin Tutuş, Gençlik Hizmetleri ve spor İl Müdürü Güven Özyurt, Samsun AK PARTİ eski Milletvekili Mehmet Kurt, Samsun Yazarlar Derneği Başkanı Ahmet Seven, Gençlik Merkezleri müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Etkinlik öncesi Yaşar Doğu'nun ruhuna Atakent Yeni Camii İmam Hatibi Erdal Çaylan, Kur'an-ı Kerim tilaveti yaptı. Ardından açılış konuşmasını yapan Güven Özyurt, "Yasar Doğu'nun örnek bir sporcu ve büyüdükçe küçülen bir insan olduğunu gördük. O mütevazi kişiliği ve alçak gönüllülüğüyle insanlıkta da şampiyondu. Bütün dünyaya bu yönüyle örnek olan bir millî güreşçimizdi. Kendisi rahmet ve saygıyla anıyoruz" dedi.

Etkinliği düzenleyenlere teşekkür eden Kavak Kaymakamı Mevlüt Şekerci, "Yaşar Doğu, Kavak ilçesinde doğup, gelişen, güreşe karakucak güreşleri ile başlayan, gençliğimize örnek olmuş, dünya ve olimpiyat şampiyonu bir milli güreşçidir. Bu vesile ile kendilerini rahmet ve minnet ile anıyor, değerli aile bireylerine sağlıklı ve huzurlu ömür diliyorum. Bu vesile ile Kavak Yaşar Doğu Güreş Merkezi'nde güreş eğitimi alan genç kardeşlerimize ve Yaşar Doğu'nun izinde güreşe gönül vermiş sporcularımıza başarılar diliyorum. Her yıl Kavak'ta bu zamanlarda Yaşar Doğu etkinlikleri düzenlenmektedir. Bu yıl daha da zenginleştirilerek il genelinde düzenleyen, düzenlenmesine katkı sağlayan başka Valimiz olmak üzere Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Güven Özyurt'a, Yaşar Doğu hakkında güzel bir eseri kaleme alan Ahmet Seven'e teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Yaşar Doğu'nun unutulmaz bir sporcu olduğunu ifade eden AK Parti Samsun eski Milletvekili Mehmet Kurt, "Yaşar Doğu, sadece Samsun'a değil, dünyaya mal olmuş bir sporcudur. Kendisi bir spor adamı olarak değil, ondan daha ötesi spor hocası olarak isim yapmış bir insandır. Çünkü kendisi güreş hayatından sonra başarılı bir güreş hocalığına başlamıştır. Bu hocalığı yıllarında sadece Ankara'da oturup kalmamış, özellikle Samsun'a gelip bütün düğünlerde, panayırlarda, er meydanlarında gördüğü bütün gençleri teşvik etmiş" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Yaşar Doğu'nun hayatı ile ilgili slayt gösterisi sunuldu. Daha sonra Samsun Yazarlar Derneği Başkanı Ahmet Seven, Tüm yönleriyle hayatını hazırlayıp yayınladığı Yaşar Doğu ile ilgili bilgiler verdi. Verilen bilgilerin ardından Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven Özyurt, Seven'e plaket takdim etti.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.