• İHSANBAŞKAN

TRT GENEL MÜDÜRÜ İBRAHİM ŞAHİN SAMSUN VALİSİ OLDU

GÜNDEM Haber Girişi : 16 Eylül 2014 08:35
TRT GENEL MÜDÜRÜ İBRAHİM ŞAHİN SAMSUN VALİSİ OLDU
TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin'e hükümet tarafından valilik teklif edildiği, ilk valilik kararnamesinde de Samsun'a vali olarak atanabileceği ifade ediliyordu. Açıklanan Valiler Kararnamesi'ne göre beklenildiği gibi İbrahim Şahin Samsun Valisi
 Valiler Kararnamesi açıklandı..

TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin'e hükümet tarafından valilik teklif edildiği, ilk valilik kararnamesinde de Samsun'a vali olarak atanabileceği ifade ediliyordu. Açıklanan Valiler Kararnamesi'ne göre beklenildiği gibi İbrahim Şahin Samsun Valisi olarak atandı.

7 YILDIR BU GÖREVİ YÜRÜTÜYORDU

İbrahim Şahin, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile önceki gün yaptığı görüşmenin ardından dün itibarıyla izne aayrılmıştı. Şahin'in izninin bitiminde 7 yıldır sürdürdüğü TRT Genel Müdürlüğü'nden ayrılacağı belirtilmişti. İbrahim Şahin, 2007 yılında başladığı TRT Genel Müdürlüğü görevini bıraktığını açıklayıp yakın çalışma arkadaşlarına veda etti.

İBRAHİM ŞAHİN KİMDİR

İbrahim Şahin, 1962 yılında Amasya'da doğdu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan Şahin, 1987 yılında, İçişleri Bakanlığı'nda Kaymakam adayı olarak göreve başladı. Şahin, İçişleri Bakanlığı Hukuk Müşavirliği ile Kriz Merkezi Sekreterya Başkanlığı görevlerinde de bulundu. Ulaştırma Bakan danışmanlığı da yapan İbrahim Şahin, 2003-2005 yılları arasında PTT Genel Müdürü olarak görev yaptı. Şahin, PTT Genel Müdürü olarak, "2004 yılı kaynakları etkin kullanma ve maliyetleri düşürme yılı birincilik ödülüne layık görüldü. Şahin'in genel müdürlüğü sırasında, PTT, 2004 yılı Türkiye vergi şampiyonları listesinde 38'inci sırada yeraldı. Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı olarak görev yapan Şahin'in TRT Genel Müdürü olarak atanmasına ilişkin kararname 20.11.2007 tarihinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından imzalandı. İbrahim Şahin, 23 Kasım 2007'de TRT Genel Müdürlüğü görevine başladı. 16 Eylül 2014 tarihi itibariyle Samsun Valisi olarak atandı. Evli ve bir çocuk babası olan Şahin, iyi derecede İngilizce biliyor.

ŞAHİN'DEN İLK AÇIKLAMA

Valiler Kararnamesi ile Samsun Valisi olarak atanan TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, "Samsun benim ilk göz ağrım. Samsun'da görev yapmaktan büyük mutluluk duyacağım" dedi.


Resmi Gazete'de yayımlanan Valiler Kararnamesi ile Samsun Valisi olarak atanan TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, "Samsun benim ilk göz ağrım. Samsun'da görev yapmaktan büyük mutluluk duyacağım" dedi.

Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 7 yıldır TRT gibi büyük ve köklü bir kuruluşun başında olduğunu anımsatarak, TRT'nin 7 yıl içinde altyapı ve teknoloji başta olmak üzere kalite standartlarının artırıldığını, daha çok izlenir hale getirildiğini, bunun yanı sıra kar eden bir kuruluş haline geldiğini söyledi.

TRT'nin bundan sonra da yakaladığı standartları koruyacağına inandığını ifade eden Şahin, Samsun'a atanmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Şahin, şöyle konuştu:

"Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. 7 yıldır TRT gibi önemli bir kurumun yöneticiliğini alnımızın akıyla yaptık. Bundan sonra Samsun için gece gündüz çalışacağız. Valimiz Hüseyin Aksoy, Samsun için çok güzel hizmetler yaptı. Biz de ondan alacağız, çıtayı daha yukarılara çıkarmak için gayret göstereceğiz. Samsun benim ilk göz ağrım. Samsun'da görev yapmaktan büyük mutluluk duyacağım."

Mülki idarede kaymakamlığa asaleten atandığı ilk yerin Samsun'un Kavak ilçesi olduğunu vurgulayan Şahin, "Dolayısıyla Samsun'u çok iyi biliyorum. Biraz da tercih fırsatım oldu. Olacaksa 'Samsun olsun' diye istemiştim. Bizi de kırmadılar sağ olsunlar. Gerek sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve İçişleri Bakanımız... Bundan dolayı kendilerine teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Şahin, Samsun halkına selam ve saygılarını iletti.   


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.