• İHSANBAŞKAN

TEK UMUTLARI ASPARAGAS HABER

GÜNDEM Haber Girişi : 25 Temmuz 2014 11:25
TEK UMUTLARI ASPARAGAS HABER
Cumhuriyet gazetesi reyting uğruna hem alevi vatandaşları istismar etmeye çalışıyor hemde buradan prim yapmak istiyor.
 CUMHURİYET GAZETESİNİN YALANI 
BÖYLE YALANLAR ARTIK TÜRKİYE'DE TUTMUYOR.
NE YAPSALAR DA ALEVİ VATANDAŞLAR BU PROVAKASYON VE İSTİSMARA GELMİYOR.
HABERE DİKKAT! TAMAMEN ASPARAGAS  MASA BAŞI HAYAL ÜRÜNÜ
Tokat'ın Erbaa ilçesine bağlı Keçeci köyünde Horasan erenlerinden Keçeci Baba Türbesi'nin müftülük tarafından camiye çevrilerek buraya imam atanması kamuoyunda büyük tepki yarattı.

PROTESTO YAPILACAK

Alevi örgütleri birbiri ardına kınama açıklaması yaptı.Keçeci Baba Türbesi'nin yeniden türbe olarak kullanılması ve köyde görevlendirilen imam Adem Çelik'in geri gönderilmesi için imza kampanyası başlatan köyün gençleri girişimlerini sürdürürken köy halkı, Alevi örgütlerinin de desteğiyle arife günü büyük bir protesto eylemi düzenleme kararı aldı.

Eyleme, Tokat, Amasya ve Sivas'ın yanı sıra İstanbul ile Ankara'dan da Alevi örgütlerinin katılması bekleniyor. Konuyu TBMM gündemine taşıyan CHP Tokat Milletvekili Orhan Düzgün de geçen günlerde köyü ziyaret etti.

BU KÖYDE İMAMA GEREK YOK

Yurttaşları dinleyen Düzgün, "Cami ve ezana karşı değiliz. Bu köyde imama gerek yok. Köyün kendi bilgili âlimleri var. Bırakın köyde yaşayan insanlarımız kendi inançlarını kendi inanç ve kültürlerine göre yaşasınlar" dedi. Keçeci köyü muhtarı Gürsel Gürbüz, imam Adem Çelik'in yaşanan sıkıntının ardından köyden ayrıldığını ancak 3-4 gün sonra geri geldiğini belirterek "İmam Adem Çelik artık ezan okumuyor. Sadece gelip caminin önünde oturuyor, vatandaşlarla sohbet ediyor" dedi.

Kaynak: Cumhuriyet

Etiketler : CUMHURİYET
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.