• İHSANBAŞKAN

'SİZ SPOR BAKANI İSENİZ, BEN DE YAŞAR DOĞU'YUM'

YAŞAR DOĞU Haber Girişi : 05 Kasım 2019 10:53
'SİZ SPOR BAKANI İSENİZ, BEN DE YAŞAR DOĞU'YUM'
Bakan bir türlü randevu vermiyor, Yaşar hocayı sallıyor ve oyalıyor. Âmâ Yaşar hoca iki gün boyunca yanında şampiyonlarla, bakanlığa gidip saatlerce bekliyor.

SİZ SPOR MÜDÜRÜ İSENİZ BEN DE YAŞAR DOĞU'YUM

 Milli Güreşçi Mithat Bayrak’ın yeğeni Suat Aydın anlatıyor:


Olimpiyat Şampiyonu Rahmetli dayım Mithat Bayrak’ın dilinden dinlemiştim:

 

-Sene 1960 Roma olimpiyatlarından gelinmiş malum ''ihtilal'' zamanları. Yaşar Doğu bu çetin günlerde iki kez olimpiyat şampiyonu olan Mithat Bayrak ve Mustafa Dağıstanlıyı alıp zamanın Beden Terbiyesi Genel


Müdürünün yanına şampiyonlara bir maaş veya ödül bağlatmak umuduyla gidiyor. Ancak Genel Müdür bir türlü randevu vermiyor. Her defasında Yaşar hocayı oyalıyor.  Yaşar hoca iki gün boyunca yanında şampiyonlarla birlikte bakanlığa gidip saatlerce bekliyor. Üçüncü gün dayım (Mithat Bayrak) Yaşar Hocaya; ‘Yaşar abi, boş ver bu adam belli ki, bizi huzuruna almayacak ve görüşmeyecek, sen de üzülüyorsun, üzülme kalk gidelim' diyor. Yaşar Doğu bir hışımla yerinden kalkarak; - ‘Gelin benimle' deyip Genel Müdürün odasına yanındaki şampiyonlarla beraber 'bodoslama’' dalıyor. Müdür Yaşar Hocaya ; 'Bu ne cüret, bu nasıl benim yanıma geliştir, sen kendini ne zannediyorsun? ' diyor. Yaşar Hoca yüzü kıpkırmızı olmuş ve kaşları çatık bir şekil de; ‘Siz görevden alınınca çıkar Kızılay'da gezersiniz de sizi kimse tanımaz. Ama ben Kızılay'da 100 sene gezsem bilirler ki, ben Yaşar Doğu’yum ve bana bu ismimden dolayı yaşadığım müddet saygı duyarlar.  Siz yarın unvanları elinden alınacak müdürlersiniz ben asla unvanları ve rütbesinin elinden alınmayacak olan bir Yaşar Doğu’yum… Diyor ve devam ediyor;- ‘Benim evlatlarım 2 şer kez olimpiyat şampiyonu oldular, var mı başka branşlarda sporlar da veya bu ülke de varsa söyle gidip ellerini öpeceğim, benim çocuklarıma maaş bağlansın istiyorum, kendim için bir bardak su bile istemem evlatlarım için istiyorum’ diyor ve odayı terk ediyor…

 

Şimdi anladınız mı? Yaşar Doğu niye ''Çok büyük baba, hoca, ağabey. Onu büyük yapan unvanları ve şampiyonlukları değildi, onu büyük yapan, adamlığı babalığı milliyetçiliği ve 1956 Melbourne olimpiyatlarına Perşembe günü gidecek güreş kafilesini, ''Cuma Namazını Hacı Bayram’da kılalım milletimizle birlikte duamızı yapalım öyle gideriz deyip, kafileyi Cuma namazından sonra götürecek kadar da imanlı büyük bir ustaydı. Mekânı Cennet olsun”


BUGÜNKÜLERE DE DERS OLSUN


Etiketler : YAŞAR DOĞU
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.