SİTE CAMİİ VE ÇEVRESİ BAKIMSIZLIĞA MAHKUM EDİLDİ

SAMSUN HABER Haber Girişi : 23 Mayıs 2019 16:17
SİTE CAMİİ VE ÇEVRESİ BAKIMSIZLIĞA MAHKUM EDİLDİ
Samsun Site Camii çevresinin bakımsızlığı ve çay evlerinin bahçeleri işgal ederek futbol izleme merkezi haline getirmiş olması buranın sahibi yok mu dedirtiyor.
VATANDAŞLAR SİTE CAMİİ VE ÇEVRESİNİN BAKIMSIZLIĞINDAN  ŞİKAYETÇİ  

Samsun Site Camii çevresinin bakımsızlığı ve çay evlerinin bahçeleri işgal ederek futbol izleme merkezi haline getirmiş olması buranın sahibi yok mu dedirtiyor.

15 Haziran 1972 tarihinde "İslam Diyanet Sitesi ve Merkez Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği" kurulur. Bu dernek, Belediye ile el ele vererek külliye inşaatı yapılması kararlaştırılmış bunun için yıllarca vatandaştan yardım toplanmıştı.


UTANDIRAN GÖRÜNTÜLER


 Samsunlular vatandaşlar: "Site Camii ve çevresindeki bakımsızlık Samsuna yakışmıyor. Her taraf perişan halde. Çay ocakları özelliğini yitirip futbol izleme mekanlarına dönmüş. Gürültü kirliliği ile birlikte çay bahçeleri işgal edilmiş. Bir curcunadır gidiyor. Misafirlerimize karşı mahcup oluyoruz." diyerek şikayette bulunuyorlar. 

YAPILIRKEN NEYE SÖZ VERİLMİŞTİ

ŞİMDİ NE HALE GELDİ?

İslam Diyanet Sitesi ve Merkez Camii Nereden Nereye?

Yıllarca Samsun halkından İslam Külliyesi adı altında yardım toplandı. Samsun için önemli bir proje gerçekleştirilmek isteniyordu. Bu tesise yapılacak birimler hem gurur veriyor hem de hayırsever vatandaşları heyecanlandırıyordu. 


BUNLAR YAPILACAKTI;


15 Haziran 1972 tarihinde "İslam Diyanet Sitesi ve Merkez Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği" kurulur. Bu dernek, Belediye ile el ele vererek buraya; 


1-) 2500 kişilik Cami, 
2-) 500 fakire 3 öğün parasız yemek dağıtan Aşocağı, 
3-) 50 Kişilik Misafirhane 
4-) 500 kişilik Konferans Salonu 
5-) 200 kişilik Kütüphane 
6-) 120 metrekarelik Morg 
7-) 976 metrekarelik Tanzim Satış Mağazaları 
8 -) 592 metrekarelik Çarşılar 
9-) 250 metrekare Müftülük ve Meşruta 
10-) 271 metrekarelik Halk Hamamı 
11-) Dinlenme Tesisleri, Yeşil Sahalar ve Umumî Tuvaletler yapmayı hedeflemiştir. 

PEKİ YA ŞİMDİ?

GÖRENLERİ HAYRETTE BIRAKIYOR


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.