SINAVDA SON DÜZLÜK VE ÖĞRENCİ

SINAVDA SON DÜZLÜK VE ÖĞRENCİ


         Sınava son gün parmakları kadar az  zaman kaldı. Biraz heyecan,  biraz endişe ve bunların yansıması gerginlik var.  Sınava giren her öğrencide bunların olduğundan emin olabilirsiniz. Bunların hepsi sınava girdikten 5 dakika sonra bitecek.   O dakikaya kadar yapmanız gerek küçük birkaç detay var.


          Öncelikle sınav salonuna önceden gitmeniz. Salonu görmeniz sizi rahatlatacaktır.  Bu bahaneyle evraklarınızı da kontrol edin.  Eksik belgeniz varsa hemen çıkartın.


        Geriye kalan günlerinizde, sadece sabah sınav günü gibi saat  7:30  gibi kalkın, hafif bir kahvaltı yapın ve tam saat 10:00 da masa başına geçin ve soru çözün.  Bu sizin beden saatiniz için gerekli. Aynı konuyu  geçen hafta ki yazımda uzunca  anlatmıştım. Daha sonra çalışmanıza gerek yok. Yani sadece sabah sınav saatinde çalışın, sonra isterseniz hiç kitap açmayın.  İsterseniz de kısa süreli konulara bakabilirsiniz.


        Son akşam arayan yakınlarınızın size ulaşmaması tercihimdir.  Mümkünse telefonlarına çıkmayın ya da telefonunuzu kapatın.


        Sınava giderken kurallara uygun gidin. Üzerinize saat bile almayın.  Takmayın takıştırmayın.  Belki kimse bir şey demeyecek. Ama bir görevlinin  sizi uyarması sizi dağıtabilir.  Bu gerginlikte böyle maceralara gerek yok.


         Sınava hangi dersle başlayacağınızı tespit ettiğinizi düşünüyorum. Hangi  dersle başlarsanız başlayın, önemli olan kolay gördüğünüz sorudan başlamanızdır.


Yani sorulara bakın ve kolay gördüğünüzle devam edin. Okudunuz ve zor geldi. Hiç takılmayın diğer soruya geçin.


          Bu sınav sorulara zamanı  ayarlamakla  başarı elde edeceğiniz sınav. Zor görünen 6. soruya takılıp 5 dk kaybederseniz, sondan bir önce ki en kolay soruyu göremeyebilirsiniz. Daha da önemlisi  yapamadığınız bu soru sizi demoralize edecek ve  diğer soruları çözmenizi  zorlaştıracak.


       İşte altın kural. Cevapları soruyu çözünce hemen işaretleyin.  Ya da sayfada ki sorular bitince işaretleyin.  Sakın işaretleme işini sınav sonuna bırakmayın. Sakın. Cevap kaydırma sonradan işaretlerken  oluyor bilginize.


       Sınav anında yanınızda su varsa, bu suyu masanın üzerine değil oturduğunuz yere  koyun.


Siz soru telaşındayken, suyu içersiniz, hızlı olayım derken kapağı tam kapamaz iseniz su devrilebilir. Suyu  masadan indirin içiniz rahat devam edin.


      Geçireceğiniz en güzel ve en rahat sınav olması dileğiyle.


                     13/06/2019

Bilsen ŞAHİN 

Eğitim Dan. Öğrenci Koçu

Etiketler : SINAV
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.