SINAVA SON 2 HAFTA KALA TAKTİKLER

SINAVA  SON 2 HAFTA KALA TAKTİKLER


         Çok değil son  2 hafta kaldı. Bu  2 hafta sadece ders değil psikolojik olarak da hazırlanmanız gereken zaman. Yapılması ya da yapılmaması gerekenler var. Sırasıyla irdeleyelim.


         Bu süreçte  tatil, uzun uzadıya aile yemekleri gibi kalabalık  ve sizi sınav motivasyonundan uzaklaştıran etkinlerden uzak durun.  Bu gibi etkinlikler  sizin motivasyonunuzu dağıtacağı gibi birde  olumsuz düşünen kişilerin, olumsuz konuşmalarına maruz bırakabilir.  Kalabalık ortamlarda biri ‘ sınav a hazırlık nasıl gidiyor? ‘ sorusuyla başlar. Sonrası hangi bölüm? Hangi Ünv? ile bitmek bilmeyen sorulara gider. Bu arada canınızı sıkan, moralinizi bozan cümleler gelebilir. Aman diyim hiç bunlara girmeyen. 


        İster kalabalık ortam olsun ister sakin ortam size negatif enerji verecek  hiç kimse ile bu süreçte görüşmeyin.  Hiç kimse  içerisine  olumsuz  düşünen arkadaşlarınız da  aile büyükleriniz de dahil.


        Sınav yaklaşırken öğrencilerin hatalarından biri; ders çalışma dozunu artırma ya da bırakma.  Bu ikisi de yanlış. Doğrusu şu olmalı.  Ders çalışmaya devam  edeceksiniz. Son 10 gün ya da son 7 gün,  ders çalışma saatlerinizi durumunuza göre yarım saat  ile 1 saat her gün azaltacaksınız. Bunun  anlamı telefonlara sarılmak değil. Uykunuzu tam alacaksınız. Müzik dinlemek ,  üniversite  hayali kurmak, istediğiniz üniversitenin barınma  imkanlarını araştırmak serbest.


         Sınav yaklaştıkça okul öğrencilerinin rapor almalarıyla yatma ve sabah kalkma saatlerinde gevşemeler oluyor. Ülkemizde sınavlar genelde sabah  10:00 da başlar. Sizde bu sınavlara gitmek için  yol şartlarınıza göre saat 7:30  sularında kalkıp hazırlanmaya  başlarsınız. Sınav günü bu uygulanırken sınav öncesi son 15- 20 gün de bu saatlerde kalkmak ve tam sınav saati olan  10:00 da masa başında dersinizi çalışıyor olmanız şart.


       Böylece sınav günü beden saatiniz  buna hazır olacak.  Sabah kalkıp hafif bir kahvaltı yapmak zor gelmeyecek.


        Sınavdan 1 gün önce yapmanız şart  olan ise,  sınav salonunuzu görmek. Bu konu biraz hafife alınıyor.  Oysa tahmininizden  çok daha önemli.  Sınav salonunu görmeye giderken evraklarınızı kontrol  ederek eksik varsa tamamlamayı da unutmayın. 


       Sınav salonu oldukça uzaksa ve 1 gün önce gitme şansı yoksa, daha önce  uygun olan zamanda gidin en azından okulun yerini ve ulaşımın nasıl olduğunu görün. Bu  sizin sınav sabahı telaş yapmadan  sınava gitmenizi sağlayacak  ÇOK ÖNEMLİ BİR MADDE.


       Haftaya  sınavla ilgili başka bir makalede buluşmak üzere iyi çalışmalar.


  Bilsen Şahin                                                                                                                   Eğitim Dan. Öğrenci Koçu

İnstagram: Bilsen Şahin

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.