SAMSUN VALİSİ AKSOY'DAN BASINA VEDA KABULU

GÜNDEM Haber Girişi : 16 Eylül 2014 19:17
SAMSUN VALİSİ AKSOY'DAN BASINA VEDA KABULU
Valiler kararnamesi ile Diyarbakır Valiliğine atanan Samsun Valisi Hüseyin AKSOY Samsun'da görev yapan basın mensuplarını makamında kabul etti.

BASIN MENSUPLARINI KABULDE MESAJ VERDİ:


Valiler kararnamesi ile Diyarbakır Valiliğine atanan Samsun Valisi Hüseyin AKSOY Samsun'da görev yapan basın mensuplarını makamında kabul etti.

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından onaylanan ve 16.09.2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Kararname ile görev yaptığı Samsun ilimizden Diyarbakır Valiliği'ne atanan Vali Hüseyin AKSOY, Samsunda görev yapan basın mensuplarını makamında kabul etti.

     Vali AKSOY kabulde yaptığı konuşmasında,''Değerli arkadaşlar, son yayımlanan Kararname ile Samsun Valiliği'nden Diyarbakır Valiliği'ne atanmış bulunuyorum. Samsun'da 4 yılı aşan görev sürem içerisinde ilimizin ekonomik, sosyal ve kültürel yönden kalkınması için bütün kurum ve kuruluşlarımızla iş birliği içerisinde çok önemli çalışmalar gerçekleştirdik. Önemli projeleri hayata geçirmek için gayret gösterdik.

     Samsun'da Türkiye'de hiç uygulanmamış bazı projeleri hayata geçirdik. Kadın Sağlığı Projesi, Engelli Veri Tabanı Projesi, Çocuk İzleme Merkezi, Şiddet Önleme Merkezi gibi projeler ve bunların dışında sosyal içerikli kadınlara, çocuklara ve gençlere yönelik birçok projeyi  ilimizde uygulamaya  geçirdik.

     Samsun ilimiz turizm, lojistik ve tarım gibi önemli potansiyelleri olan bir il. Bu alanlarda master planlarımızı yaptık ve  bu planları uygulamaya geçtik.  Samsun'un bu sektörlerden kendine daha fazla pay alabilmesi adına yaptığımız çalışmalarda önemli mesafeler aldık. Uluslararası nitelikteki lojistik köy çalışmasında şu anda belirli bir aşamaya kadar geldik. Burası sadece Samsun'un ve Karadeniz bölgesinin değil, Türkiye'nin önemli lojistik köylerinden biri olacaktır.

     Samsun birçok yatırımın hızla devam ettiği önemli bir kenttir. 112 Acil çağrı merkezi kurulması ile ilgili arazi imar çalışmaları tamamlanmak üzere. Bu sayede bütün 112 Acil çağrılarının tek merkezde toplanacağı bir birim oluşturulacak. Bununla birlikte yaşa dışı göçlerle ülkemize gelen yabancılarını ülkelerine iade edilecekleri süre içersinde konaklayacakları bir merkezin de Samsun'da yapılması planlanıyor. Onunla ilgili de çalışmalara başladık.

     Samsun'da eğitim, sağlık, tarım, kültür, turizm ve ulaştırma konuları gibi birçok alan ve sektörlerde çok önemli çalışmalar gerçekleştirildi. Bu çalışmalara verdikleri büyük desteklerden dolayı, başta Samsun Milletvekilleri ve Samsun Milletvekili olup Bakanlık görevini yürüten Sayın Mustafa DEMİR'e, Sayın Suat KILIÇ'a ve şu anda Gençlik ve Spor Bakanımız olan Sayın Akif Çağatay KILIÇ'a vermiş oldukları desteklerden dolayı çok teşekkür ediyorum.

     Samsun'da Samsunspor'u süper ligde görmek isterdik. Umudumuz ve beklentimiz bunun sezon sonunda gerçekleştirilmesidir. İlimizde birçok kesim tarafından desteklenen Samsunspor'un bu başarıyı yakalayarak süper lige çıkması benim buradan ayrıldıktan sonrada takip edeceğim konulardan biri olacaktır.

     Samsun'da yapılan bu çalışmalarda bize destek veren büyükşehir belediyemiz başta olmak üzere, yerel yönetimlerimize, 19 Mayıs Üniversitemize, odalarımıza, sivil toplum kuruluşlarımızın yöneticilerine, kamu kurumlarımızın çok değerli çalışanlarına, saygıdeğer Samsun halkına ve siz değerli basın mensuplarına çok teşekkür ediyorum.

     Diyarbakır İlimiz Türkiye'nin önemli İllerinden birisi. Çözüm süreci içerisinde belirli hassasiyetlerin olduğu bir dönemde böyle bir göreve atanmış olmak bizim sorumluluğumuzu daha üst noktalara taşıyor. Bu noktada bize duyulan güven doğrultusunda elimizden geldiğince üstün bir gayretle çalışmalarımıza devam edeceğiz.''dedi.

     Zaman, zaman duygusal anların yaşandığı ve sohpet ortamında geçen ziyarette Samsun Basınında görev yapan gazeteciler, Vali Hüseyin AKSOY'un yeni görev yerinin hayırlı olması dileklerinde bulunarak kendilerini unutamayacaklarını dile getirdi.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.