SAMSUN VALİLİĞİNDEN PANDEMİ TOPLANTISI

SAMSUN HABER Haber Girişi : 08 Haziran 2020 15:52
SAMSUN VALİLİĞİNDEN PANDEMİ TOPLANTISI
Samsun Valisi Osman Kaymak'ın başkanlığında, ilçe kaymakamları, ilgili kurum müdürleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katılımıyla video konferans üzerinden yapıldı.

Samsun Valiliğinden Pandemi Değerlendirme Toplantısı 


Samsun Valisi  Osman Kaymak'ın başkanlığında, ilçe kaymakamları, ilgili kurum müdürleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katılımıyla video konferans üzerinden yapıldı.


Valim Osman Kaymak, toplantıda ilçe kaymakamlarımız ve kamu kurum ve kuruluşlarımızdan koronavirüsle mücadele kapsamında yapılan çalışmalar hakkında bilgi alarak işlerinde kolaylıklar diledi.


Koronavirüsün, tedbirlere uyulmadığı takdirde hızlı bir şekilde yayılım gösterdiğine dikkat çeken Vali Osman Kaymak, Kovid-19'la mücadele kapsamında alınan kararların uygulamadaki geri dönüşümünün Kaymakamlarımız tarafından çok iyi takip edilmesi ve denetlenmesini istedi.


Kontrollü sosyal hayat sürecinin vaka sayılarının sıfıra düştüğü anlamına gelmediğini söyleyen Vali Osman Kaymak, dost ve akraba ziyaretlerinin vaka sayısının artışında önemli bir yer tuttuğunu belirterek, bu dönemin de rehavete kapılmadan geçirilmesi gerektiğini ifade etti.


Vali  Osman Kaymak, Sağlık Bakanlığı Bilimsel Danışma Kurulu'nun hazırladığı 'KOVİD-19 Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi'ne göre iş yerlerinin uyması gereken kurallar ve alınması gereken tedbirlerin yerinde denetlenmesi için ilçe kaymakamlarımıza talimat verdi.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında asker uğurlama töreni ve konvoyların yapılmayacağını hatırlatan Valimiz Sn Osman Kaymak, bu konudaki denetimlerin sıkılaştırılacağını ve kuralları ihlal edenlere Hıfzıssıhha Kanunun 282.maddesine göre 3.150 TL para cezası uygulanacağını belirtti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.