SAMSUN ÜNİVERSİTESİ GENEL SEKRETERİ KESGİN OLDU

SAMSUN HABER Haber Girişi : 27 Ekim 2018 20:46
SAMSUN ÜNİVERSİTESİ GENEL SEKRETERİ KESGİN OLDU
Samsun’da ikinci devlet üniversitesi olarak Mayıs ayında kurulan Samsun Üniversitesi’ne Genel Sekreter olarak Ondokuz Mayıs Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Salih KESGİN atandı.

SAMSUN ÜNİVERSİTESİ GENEL SEKRETERİ SALİH KESGİN OLDU

Samsun’da ikinci devlet üniversitesi olarak Mayıs ayında kurulan Samsun Üniversitesi’ne Genel Sekreter olarak Ondokuz Mayıs Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Salih KESGİN atandı.

18 Mayıs 2018 tarihli resmi gazetede yayınlanan kanun kapsamında Samsun’da kurulan Samsun Üniversitesi’ne 10 Eylül 2018 tarihinde kurucu rektör olarak Prof. Dr. Mahmut AYDIN atanmıştı. Görevi devraldıktan sonra önemli görevler için görevlendireceği kişiler hakkında çalışmalarını sürdüren AYDIN, genel sekreter olarak Ondokuz Mayıs Üniversitesi, öğretim üyesi Doç. Dr. Salih KESGİN’ i görevlendirdi.

Samsun Üniversitesi Genel Sekreteri olarak atanan KESGİN’ in, birçok farklı alanda çalışmaları bulunmaktadır. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarında farklı görevleri de bulunan Doç. Dr. Salih KESGİN, bu görevlerde gösterdiği yüksek performans ile adından söz ettiren başarılı ve sevilen bir isim olduğu bilinmektedir.

Doç. Dr. Salih KESGİN kimdir?

1981’de dünyaya gelen Salih KESGİN, 1999 yılında Samsun Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde ortaöğrenimini tamamlamasının ardından, 2003 yılında Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden, 2005 yılında Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden mezun olmuştur.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde‚ “İlgili Hadisler Bağlamında Çeşitli İnanç Gruplarının Arap Yarımadasından Sürülmesi” konulu yüksek lisansını 2005 yılında, Londra Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde ise "Text, Interpretation and Law" başlıklı çalışmasıyla ikinci yüksek lisansını 2009 yılında tamamlamıştır.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde‚ “Hadisin Tespit ve Değerlendirilmesinde Anlama Sorunu” konulu doktora çalışmasını 2012 yılında tamamlayan KESGİN, akabinde başladığı ikinci doktorasını İstanbul Medeniyet Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Yönetimi anabilimdalında sürdürmektedir.

Londra Üniversitesi, Ürdün Üniversitesi ve Bosna Hersek Bihaç Üniversitesinde misafir araştırmacı ve öğretim üyesi olarak bulunan Doç. Dr. Salih KESGİN, Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde Öğretim Üyesi olarak hizmet ederken 26.10.2018 tarihinde Samsun Üniversitesi Genel Sekreteri olarak görevlendirilmiştir.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.