• İHSANBAŞKAN

Şalpazarı Sütpınar Kur'an Kursuna Muhteşem açılış

TARİH Haber Girişi : 28 Ekim 2014 15:21
Şalpazarı Sütpınar Kur'an Kursuna Muhteşem açılış
Şalpazarı İlçesi Sütpınar mahallesi Kur'an Kursu'nun yenilenen binasına muhteşem açılış
Şalpazarı İlçesi Sütpınar mahallesi Kur'an Kursu'nun yenilenen binasına muhteşem açılış
Şalpazarı İlçesi Sütpınar Mahallesi'ndeki 60 yatılı öğrenci  kapasiteli ve bir trilyona mal olan Kur'an Kursu binası dualarla hizmete açıldı. 
Eski binanın restore edilerek yeniden hizmete sunulması için düzenlenen Kur'an Kursu'nun açılışına Trabzon Milletvekili Koray Aydın, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, İstanbul Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Şalpazarı Kaymakamı Cafer Sönmez, Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız, Samsun Müftüsü Hayrettin Öztürk, Trabzon Müftü Vekili Hasan Güneş ve çok sayıda vatandaş katıldı. İstiklal Marşı'nın okunması ve Kur'an-ı Kerim tilavetini ardından dualar eşliğinde açılan Kur'an Kursu binasının onarılarak yeniden hizmete sunulmasında emeği geçenlere teşekkür eden Başkan Gümrükçüoğlu, "Burada Milli ve Manevi değerlere bağlı gençler yetişecek. Bizler de elimizden gelen katkıyı vermeye devam edeceğiz. Bu gün burada milletimizin birlikteliğinin güzel bir örneğini yaşıyoruz. Biz üzerine düşeni yaptık. Bura da bu güzel meşalenin yanmasına sebep olana herkese teşekkür ederiz." derken, Vali Öz ise yaptığı konuşmada iyi bir eğitim ve öğretim için kaliteli fiziksel mekânların olması gerektiğini söyledi. Şalpazarı'na böylesine güzel bir kursun kazandırılması için emeği geçenlere teşekkür etti. Kursun yeniden yapılmasında emeği geçenlere plaketlerinin verilmesi ile sona eren açılış töreninin ardından Vali Öz ve Başkan Gümrükçüoğlu geçtiğimiz günlerde şiddetli yağmur sonrası sel baskınlarının olduğu ilçede ziyaretlerde bulunarak vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti. Vali Öz ve Başkan Gümrükçüoğlu selin izlerinin silinmesi için tüm imkânların seferber edildiğini ve çalışmaların aralıksız sürdürüldüğünü ifade ettiler. 

Program sunumunu gerçekleştiren Ali Öztürk'te yaptığı açıklamada şunları söyledi:

KUR'AN KURSU AÇILIŞI VE TEŞEKKÜR

Samsun'da yaşayan ve yüzlerce hayır müessesesinin yapımında öncülük eden Ali Rıza ÖZTÜRK hoca memleketi olan Şalpazarı İlçesinin Sütpınar Köyüne bir Kur'an Kursu, hemen yanı başına bir Cami ve onun yanında bir lojman yaptırma düşüncesini yöre halkıyla paylaşır, yer temin edilir, dernek kurulur ve inşaata başlanır. Ali Rıza ÖZTÜRK hoca efendinin önderliğinde yöre halkının, kadın, kız, çoluk çocuk demeden gece gündüz çalışmaları, Kur'an sevdalısı hayırsever vatandaşların katkıları sonucu kısa bir sürede Sütpınar Kur'an Kursu inşaatı tamamlanarak 1985 yılında hizmete açılır.

1985 yılında eğitim-öğretime başlanılan Kur'an Kursunda binin üzerinde öğrenci Kur'an-ı Kerimi ve Temel Dini Bilgileri öğrenerek mezun olur. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yaptığı yarışmalarda Türkiye 1. si çıkartır. Yüzlerce öğrenci Kur'an-ı Kerimi ezberleyerek bu kurstan hafız olarak mezun olur. Sütpınar'da her yıl yapılan Hafızlık Merasimleri bir başkadır artık?

Sütpınar'da olduğu gibi ülke genelinde hafızların sayısının artması, İmam-Hatip Liselerine halkın teveccühünün artması birilerini rahatsız eder ve o malum 28 Şubat süreci başlar. Bir bir Kur'an Kursları kapanmaya başlar. Sütpınar Kur'an Kursu da bundan nasibini alır.

2014 yılına gelindiğinde; Şalpazarı İlçe Kaymakamının büyük desteği ile İlçe Müftüsü Yılmaz ÇELİK başta olmak üzere Sütpınar Kur'an Kursu mezunlarından ve din görevlilerinden oluşan bir istişare heyetinin gayretli çalışmaları sonucu Kur'an sevdalısı hayırsever vatandaşların da katkıları ile 7 ay gibi kısa bir sürede Kur'an Kursu adeta yeniden yapılarak, örnek bir Kur'an Kursu haline getirilir.

26 Ekim 2014 tarihinde açılışı yapılan benimde sunuculuğunu yaptığım törene gerek devlet erkânının gerekse Kur'an sevdalısı iki bine yakın insanın katılması Sütpınarlı birisi olarak olarak beni fazlasıyla memnun etmiştir. Bu Kurs Sütpınarlılara ait bir kurs değildir. Bu Kurs Kur'an talebesi olmak isteyen herkesin kursudur. Gençlerimize böyle güzel bir mekânı hazırladıkları için emeği geçen herkese Şalpazarlı, Sütpınarlı olarak çok teşekkür ediyorum.

Kur'an Kursunun açılış merasimine katılarak bizleri onurlandıran 
Trabzon Valimiz Sayın Abdil Celil ÖZ'e, Trabzon Milletvekili Sayın Koray AYDIN'a, Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN'a, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Dr. Orhan Fevzi GÜMRÜKCÜOĞLU'na, Trabzon Cumhuriyet Başsavcısı Sayın Hayrettin AKÇIL'a, Diyanet İşleri Başkanlığı Dış Türkler Daire Başkanı Sayın Kazım TÜRKMEN'e, Diyanet İşleri Başkanlığı Emekli Daire Başkanı Sayın Şükrü ÖZTÜRK'e, Giresun İl Müftüsü Sayın Muhittin ORAL'a, Samsun İl Müftüsü Sayın Yrd. Doç. Dr. Hayrettin ÖZTÜRK'e, Emekli İl Müftüsü Sayın İsmail CÖMERT'e, Tarbzon Müftü Vekili Sayın Hasan GÜNEŞ'e, Trabzon Orta Hisar Belediye Başkanı Sayın Av. Ahmet Metin GENÇ'e, Üsküdar Belediye Başkanı Sayın Av. Hilmi TÜRKMEN'e, İlçe Kaymakamımız Sayın Cafer SÖNMEZ'e, Vakfıkebir Belediye Başkanı Sayın Muhammet BALTA'ya, Espiye Belediye Başkanı Sayın Mustafa KARADERE'ye, Tonya Belediye Başkanı Sayın Osman BEŞEL'e, İlçemiz Belediye Başkanı Sayın Refik KURUKIZ'a, Samsun İl Müftü Yardımcısı Sayın Enver TÜRKMEN'e, Şalpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Güner CENGİZ'e, İlçe Müftülerimize, din görevlilerimize, Şalpazarı halkına kısaca merasime katılan tüm gönül dostlarına Sütpınarlı olarak çok teşekkür ediyorum.

Yüce Rabbim Açılışı yapılan Kur'an Kursumuzu hayırlara vesile eylesin. İçerisini Kur'an Bülbülleri ile doldurmayı bizlere nasip eylesin.

Bir süredir sağlık sorunları  yaşadığı için programa katılamayan Ali Rıza Öztürk Hocaefendi'ye Mevla'dan sağlık sıhhat diliyoruz. (samsunbulten.com)


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.