Şair Kemal Oğuz son yolculuğuna uğurlandı

SAMSUN HABER Haber Girişi : 02 Ekim 2015 21:48
Şair Kemal Oğuz son yolculuğuna uğurlandı
Yakalandığı amansız hastalığa yenik düşen Emekli J. KD. BŞVŞ Kemal Oğuz memleketi Turhal Ataköy'de toprağa verildi.
 Yakalandığı amansız hastalığa yenik düşen Emekli J. KD. BŞVŞ Kemal Oğuz memleketi Turhal Ataköy'de toprağa verildi.
Samsun'da yapılan Şiir Akşamları programlarına katılarak geniş bir dost çevresi oluşturan ve dostları arasında çok sevilen Oğuz yazdığı şiirlerle de sevenlerinin gönlüne taht kurmuştu.

Ayrıca "ASKER GÜLMEZ GÜLDÜRÜR" ve "DÖRDÜNCÜ CEMRE" isimli yayınlanmış kitapları da bulunan Kemal Oğuz bir süredir OMÜ' Tıp Fakültesinde tedavi görmekteydi.
Oğuzun cenazesi Meslektaşları olan askerlerin omuzlarında son yolculuğuna uğurlanırken Samsun'dan katılan şair arkadaşları Doç. Dr. Şahin Köktürk, Mustafa Bilir, Hasan Akbaş'ta cenazesine katılarak yalnız bırakmadı. 
Kemal Oğuz'un ardından çok sayıda arkadaşı duygularını dile getirerek ona olan sevgisini sosyal medyada paylaştıkları görüldü. 

Kenan Yavuzarslan
Belediler, Albayrağa sardılar 
Getirdiler musallaya serdiler
Ataköy'ün kollarına verdiler
Gönül dostum can kardeşim Kemal'im

Öte yandan Samsun Yazarlar Derneği Başkanı Ahmet Seven'de yaptığı açıklamada; 'Şairin ölümü yazdığı şiire benzer. Onlar gibi hislidir. Şair gider kitapları kalır geriye. Ondan'da geriye kalan dostları ve kitaplarıdır. 'Asker Gülmez Güldürür' ve 'Dördüncü cemre' isimli kitapları böylesi hislerle doludur. Şairler nedense hep erken ölüyor. Kemal Oğuz'da acele etti ve dostlarını ilk defa ağlattı. O da onun son yolculuğu oldu. Dualarımız onunla. Dostlar sağ olsun' dedi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.