Saç ekiminde kullanılan FUE tekniği

SAĞLIK Haber Girişi : 22 Ocak 2016 12:25
Saç ekiminde kullanılan FUE tekniği
Medical Park Samsun Hastanesi, Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Kliniğinden Op. Dr. Ayhan Turhan "saç ekiminde kullanılan FUE tekniği" hakkında bilgi verdi.

Medical Park Samsun Hastanesi, Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Kliniğinden Op. Dr. Ayhan Turhan "saç ekiminde kullanılan FUE tekniği" hakkında bilgi verdi. 

Op.Dr. Turhan "FUE tekniği (follicular unit extraction) kelime anlamı olarak kıl kökünün tek tek alım şeklini tarif etmektedir. FUE tekniği hem sac alınan alanda iz bırakmaması hem de elde edilen başarılı sonuçlar nedeniyle günümüzde en sık kullanılan saç ekim yöntemlerinden birisidir."diye konuştu.

FUE yönteminde iyileşme hızının çok daha hızlı olduğunu vurgulayan Dr. Turhan "FUE yöntemindeki teknik saç köklerinin ense ya da vücudun başka bölgelerinden 0,7-1 mm'lik çok ince tüp seklinde uçlar ile tek tek alınması işlemidir. Eski yöntemlerden en önemli farkı ense kısmında dikiş izinin oluşmaması ve iyileşmenin daha hızlı olmasıdır. Özellikle verici alan esnekliğinin yetersiz olduğu kişilerde çözüm sağlayıcı bir alternatif olarak karşımıza çıkmaktadır." şeklinde ifade etti.

Op. Dr. Turhan "Ciddi kronik rahatsızlığı olmayan, saç alınacak sahada ekim için yeterli saçı bulunan, ekim yapılacak sahada herhangi bir deri rahatsızlığı bulunmayan erişkinler saç ektirebilir. Bu konuda ilk başvuracağınız tabi ki estetik ameliyatlar konusunda uzmanlaşmış "estetik ve plastik cerrahi uzmanı" dır." dedi.

FUE yöntemi ile yapılan ekim sonrası ilk gece ve sonrasında ağrı olmayacağını söyleyen Dr. Ayhan Turhan "Ağır ve stresli durumlardan, spor yapmaktan kaçınılmalıdır. Uyku pozisyonlarından sac ekim bölgesi etkilenmemektedir, istediğiniz pozisyonda uyuyabilirsiniz. Ensenizde herhangi bir damar veya sinir kesilmediği için kalıcı iz, uyuşukluk yada gerginlik olması beklenmez. Saç ekiminden 72 saat sonra ekim yapılan bölge dahil saçlar yıkanabilir. Saçın yıkanabilmesi için önce bakım losyonu uygulanması gerekir, ardından sac ekimine özel şampuanla yıkanır. Özellikle ilk 3 gün ekim yapılan bölgeye darbe gelmemelidir, daha sonraki dönemlerde de aynı özen gösterilmelidir. İlk 1ay dışarı çıkarken güneşten koruyucu şapka kullanılmalıdır, 3ay havuza ve denize başınızı sokmayacak şekilde girmesini öneriyoruz."diye konuştu.

Medical Park Samsun Hastanesi, Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Kliniğinden Op. Dr. Ayhan Turhan "Saç ekiminden 15 gün ila 1 ay içinde ekilen saçların büyük kısmi dökülür ve 3ay sonra ekilen köklerden yeni saclar çıkmaya başlar. Ense ve kulak üzerindeki saçlı deride bulunan saçlar erkek tipi kelliklerde genetik olarak dökülmemeye kodlu oldukları için bu bölgeden alınarak ekilen saçlarda dökülmezler."dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.