• İHSANBAŞKAN

Peygamberimizin (sav) Vefatı Miladi: 08 Haziran 632

TARİH Haber Girişi : 07 Haziran 2017 22:51
Peygamberimizin (sav) Vefatı Miladi: 08 Haziran 632
Resul-i Ekrem Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v) bir ayrılık toplantısını andıran veda haccı'ndan bir süre sonra hastalandı ve 63 yaşında iken (Hicretin 11. senesi, Rebiülevvel ayının on ikisi, Pazartesi günü. Miladi 8 Haziran 632.) Medine'de vefat
PEYGAMBERİMİZİN VEFATI MİLADİ: 8 Haziran 632

Resul-i Ekrem Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v) bir ayrılık toplantısını andıran veda haccı'ndan bir süre sonra hastalandı ve 63 yaşında iken (Hicretin 11. senesi, Rebiülevvel ayının on ikisi, Pazartesi günü. Miladi 8 Haziran 632.) Medine'de vefat etmiştir. 


Hz. Muhammed (sallallahu aleyhi vesellem)'in vasiyeti üzere Hz. Ali yıkadı ve kefene sardı ve nereye defnedileceği sahabe tarafından istişare edilirken Hz. Ebu Bekir Resul-i Ekrem Efendimiz (s.a.v)'in şu sözünü beyan etti: "Cenab-ı Hak her peygamberin ruhunu o peygamberin defin olunmak istediği yerde kabz etti."( İbn-i Sa'd c2, s292) Bunun üzerine Hazreti Aişe (r.a) validemizin evinde Fahri Kainat Efendimiz (s.a.v)'in vefat ettiği döşek kaldırılarak oraya defnedildi ve Medine'de Mescidi Nebi'nin bitişiğinde olan kabrine Ravza-i Mutahhara (tertemiz çiçekli bahçe) denir.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.