O balmumu heykel Yaşar Doğu'ya benzemiyor

SAMSUN HABER Haber Girişi : 14 Ağustos 2017 22:10
O balmumu heykel Yaşar Doğu'ya benzemiyor
Samsun'a bağlı Tekkeköy İlçesinde bulunan Yaşar Doğu Spor Salonunun vip salonunda yer alanTürk Güreşinin Sembol ismi Yaşar Doğu'nun heykeline itiraz geldi.
 Samsun'a bağlı Tekkeköy İlçesinde bulunan Yaşar Doğu Spor Salonunun vip salonunda yer alanTürk Güreşinin Sembol ismi Yaşar Doğu'nun heykeline itiraz geldi.

Heykelin Yaşar Doğu'ya kesinlikle  benzemediği bu haliyle Yaşar Doğu'yu temsil etmekten uzak olduğu iddia edildi.

Prof. Dr. Gazanfer Doğu: O heykel babamı temsil etmiyor
Yaşar Doğu'nun oğlu aynı zamanda Spor dalında Profesör olarak görev yapan Gazanfer Doğu heykelin babasıyla uzaktan yakından bir bağı olmadığını söyledi.

Prof. Dr. Gazanfer Doğu açıklamasında ; 
" Babamın beden yapısı bu değil. Balmumu heykeli kesinlikle babama benzemiyor. Heykelin uzaktan yakından babam ile bir bağı yoktur. Ben böyle bir bağ kuramadım. Beden orantısı açık bir şekilde birbiriyle bağdaşmıyor. Babamı tanımayanlar bu heykeli görünce yanlış tanıyacaklar. Bu yanlışa daha fazla müsaade edilmemeli" dedi.

Arş. Yazar Ahmet Seven: 
Heykelin aslıyla bir ilgisi yok. Tek kelimeyle fiyasko

Yaşar Doğu konusunda kitap yazıp yayınlayan ve bu yönde araştırmalarını sürdüren  Araştırmacı Yazar Ahmet Seven'de heykelin aslından uzak olduğunu ifade ederek;
" Bu heykel Yaşar Doğu'yu temsil etmiyor. Böyle bir Yaşar Doğu yok. Beden ölçüleriyle mukayese edildiğinde kol ve bacakları tamamen sıska bırakılmış. herkes kafasına göre bir Yaşar Doğu yapmaya kalkışmamalı. Halbuki onun hayatında çekilmiş orjinal resimler var. Onlardan istifade edilmelidir. Araştırmalarımda ve yayınladığım kitapta  Yaşar Doğunun boy ve beden yapısı tarif edilmiştir. Bu heykele baktığımızda ne yüz şekli ne de beden şekli asla ona benzemiyor. Aslıyla örtüşmeyen bir heykelin vip salonunda sergilenmesi üzüntü vericidir" dedi.

Yetkililerin nasıl bir tavır alacakları merak ediliyor. 

GERÇEK YAŞAR DOĞU (BU FOTOĞRAF)


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.