• İHSANBAŞKAN
DERNEK-SENDİKA Haber Girişi : 06 Ekim 2018 20:32

NURETTİN SEVER GÜVEN TAZELEDİ

NURETTİN SEVER GÜVEN TAZELEDİ
Bem-Bir-Sen Samsun Şube Başkanlığının 5. Olağan Genel Kurul Toplantısı Atakum Yalıkafe toplantı salonunda gerçekleşti.
Bem-Bir-Sen Samsun Şube Başkanlığının 5. Olağan Genel Kurul Toplantısı Atakum Yalıkafe toplantı salonunda gerçekleşti. 

100 delegenin oy kullandığı seçimde oyların 75'ini alan Bem-Bir-Sen Samsun Şube Başkanı Nurettin Sever tekrar başkanlığa seçilerek güven tazeledi.

İki listenin yarıştığı seçimlerde Nurettin Sever 75 oy alırken, diğer aday Mehmet Kaya ise 22 oyda kaldı. 

Kongreye Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay,  Genel Başkan Yardımcısı Levent Uslu, Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, Canik Belediye Başkan Yardımcıları Mustafa Erbay ve Alican Usta, Daire ve Kurum Amirleri, Sendika Temsilcileri katıldı.

Kongrede  Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay,  Genel Başkan Yardımcısı Levent Uslu, Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu birer selamlama konuşması yaptılar.

NURETTİN SEVER: İŞİMİZE GÖNÜL VERDİK

Bem-Bir-Sen Samsun Şube Başkanı Nurettin Sever yaptığı konuşmada: 

"Birlikte yola çıkıp bugüne kadar bize baharda-kışta, düzde-yokuşta fedakârane eşlik eden Saygıdeğer yol arkadaşlarım!

Sizi selamların en güzeli ile selamlıyor hepinize hoşgeldiniz diyorum.  Hoşgeldiniz sefalar getirdiniz.

Sendikamızın genel kurulunu yine büyük bir heyecan ve coşkuyla gerçekleştirmenin kıvancını hep birlikte yaşıyoruz.

Saygıdeğer yol arkadaşlarım!

Bugünlere çok zorlu ve çetin yollardan geçerek geldik. Önümüzdeki engelleri hep birlikte aştık. İstiklal Marşı şairimizin ifadesiyle;

“Cehennem olsa gelen, göğsümüzde söndürürüz.

Bu yol ki Hak yoludur, dönme bilmeyiz, yürürüz;”

Diyerek geldik.

Biz bu yolu Hak yol bildik. Gönülden gönül köprüler kurduk. Kanayan bir yara görünce neme lazım demedik. Yarasını dindirmeye ve sarmaya çalıştık. Sosyal sendikacılığın gereğini yerine getirmek için gayret gösterdik. Bir çınar gibi ülkemizin dört bir yanına kol kanat gerdik. Birimiz hepimiz, hepimiz birimiz anlayışıyla yol aldık. Başarımızın sırrını buna bağladık.

Sendikal haklarımızı arayıp sorgularken başlıca düsturumuz haksızlığı görüp gidermek, eksikleri tamamlamak oldu. Dün bize hayal gibi görünen öyle çok şey vardı ki bunları gerçekleştirmeye çalıştık. Yüce Rabbimize şükrolsun ki bize güzel adımlar atmayı ve başarmayı nasip etti.

Biliyoruz ki yaptığımız iş bir hizmet mücadelesidir. Bu mücadelenin rakibi olmaz, olursa ancak refiki olur. Biz arkadaşlarımızı rakip görmeyiz, refik olarak görürüz. Bugüne kadar girmeye çalıştığımız gönüllere yine aynı anlayışla sevgiyle muhabbetle talibiz. Bizim anlayışımızda centilmenlik vardır. Dostane yaklaşım vardır. Yol arkadaşlarımızı yolda bırakmamak vardır. 

Biz sendikal faaliyetleri bir dava bildik. Bu davada güzel çığırlar açmaya ve ardımızdan gelecek olanlara güzel örnekler bırakmaya gayret gösterdik ve bunun gayretini göstermeye da devam edeceğiz. Biz faniyiz. Baki olan davamızdır. Bu işte başarılı olmak için bu işe gönül vermek gerek. Biz gönlümüzü de verdik. Günümüzü de verdik. Hiçbir zaman şikâyetçi olmadık. Yoruldukça mutlu olduk.

Sendikamızın Kurucu Başkanı Rahmetli Mehmet Akif İnanın:

“Her eylem yeniden diriltir beni

Nehirler düşlerim göl kenarında.

Doğ ey güneş erit taştan adamı

Ve kurut taşları diken elleri”

 

Dediği gibi. Her eylemde yeniden dirilip yeniden doğduk. Sahip olduğumuz imanla daha güçlendik. Kazandığımızda yeter demeyip yeni düşler kurduk" dedi.   
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.