• İHSANBAŞKAN

MUHAMMED MURSİ ŞEHADETE YÜRÜDÜ

GÜNDEM Haber Girişi : 17 Haziran 2019 20:32
MUHAMMED MURSİ ŞEHADETE YÜRÜDÜ
Mısır'ın demokratik yöntemlerle seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi mahkeme salonunda hayatını kaybetti.

MUHAMMED MURSİ ŞEHADETE YÜRÜDÜMısır'ın demokratik yöntemlerle seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi mahkeme salonunda hayatını kaybetti. 


Mısır devlet televizyonunun haberine göre, Mursi mahkeme salonunda geçirdiği baygınlığın ardından yaşamını yitirdi.


Söz konusu duruşmada ülkenin seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı "casuslukla" suçlanacaktı.


MISIR'DA ALARM  DURUMU İLAN EDİLDİ


Mısır İçişleri Bakanlığı, Muhammed Mursi'nin vefatının ardından ülkede alarm durumu ilan etti.


CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN MURSİ AÇIKLAMASI


Cumhurbaşkanı Erdoğan: Mahkeme salonunda cereyan etmiş öncelikle Mursi kardeşimize şehidimize Allah'tan rahmet diliyorum.


Eski Mısır Devlet Başkanı Muhammed Mursi, mahkeme salonunda hayatını kaybetti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mursi'nin ölümüyle ilgili, "Mahkeme salonunda cereyan etmiş öncelikle Mursi kardeşimize şehidimize Allah'tan rahmet diliyorum." ifadelerini kullandı.


Muhammed Mursi'nin küçük oğlu Abdullah Mursi ise babasının şeker hastalığının ilerlediğini ve sol gözündeki görme sorunları nedeniyle de özel bir hastaneye nakledilip ameliyat edilmesi gerektiğini belirtmişti.


DIŞİŞLERİ BAKANI ÇAVUŞOĞLU: HATIRASI SİLİNMEYECEK


Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu yaptığı açıklamada "Darbe Mursi'yi iktidardan uzaklaştırdı ancak hatırası silinmeyecek. Ümmet dik duruşunu unutmayacak" ifadelerine yer verdi. 


PROF. ALTUN: SON NEFESİNE KADAR BOYUN EĞMEDİ


Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun da mesajında şunları kaydetti:


Bütün dünyanın gözleri önünde kanlı bir darbeyle devrilen “Mısır'ın demokratik yöntemlerle seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı” Muhammed Mursi, mahkeme salonunda Hakk’a yürüdü. 


Mekanı cennet olsun. Mısır halkının ve İslam dünyasının başı sağolsun.


Muhammed Mursi, cesur bir dava ve siyaset adamı olarak son nefesine kadar zulme boyun eğmemesiyle, hak ve adaleti haykırmaktan vazgeçmemesiyle hatırlanacak.


Mısır’da darbecilerin sırtını sıvazlayanlar, hukuksuz yargılamalara, antidemokratik uygulamalara hala kör ve sağır kalmayı tercih ediyor. Tarih, kendi çıkarları uğruna demokrasi yerine darbecileri destekleyenleri de unutmayacaktır.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.