Milletvekili Hasan Basri Kurt Bükreş'te temaslarda bulundu

SİYASET Haber Girişi : 20 Ekim 2016 22:57
Milletvekili Hasan Basri Kurt Bükreş'te temaslarda bulundu
TBMM heyetinin Başkanı AK Parti Samsun Milletvekili Kurt, Bükreş'te çeşitli temaslarda bulundu
 TBMM heyetinin Başkanı AK Parti Samsun Milletvekili Kurt, Bükreş'te çeşitli temaslarda bulundu

 AK Parti ve CHP'li milletvekillerinden oluşan TBMM Dışişleri Komisyonu heyeti, Romanya'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi ve sonrasında yaşananları anlattı.

Heyette yer alan AK Parti Samsun Milletvekili Hasan BasriKurt, CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, AK Parti Aksaray Milletvekili Mustafa Serdengeçti ve AK Parti İstanbul Milletvekili Azmi Ekinci, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimini anlatmak için geldikleri Bükreş'te, Romanya Temsilciler Meclisi Başkanı Florin Iordache'nin yanı sıra Romanya Senatosu Dışilişkiler Komisyonu, Romanya Parlamentosu Türkiye Dostluk Grubu üyeleri ve Temsilciler Meclisi Dışişleri Komisyonu üyeleriyle görüştü.

Türkiye'nin Bükreş Büyükelçisi Osman Koray Ertaş'ın onurlarına rezidansta verdiği resepsiyona katılan TBMM heyeti, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve Türk Toplum üyeleriyle bir araya geldi.

Romanya'daki üç günlük temasları çerçevesinde yarın Türk Toplumunun yoğun yaşadığı Köstence'ye gidecek olan heyet, ziyaretinin son gününde ise Bükreş'te çeşitli düşünce kuruluşları ve Rumen basın mensuplarıyla toplantı yapacak.

 TBMM heyetinin Başkanı AK Parti Samsun Milletvekili Kurt, "Bugün Bükreş'te çeşitli temaslarda bulunduk. Yarın Köstence'ye geçerek hem soydaşlarımızla bir araya geleceğiz hem de o bölgede TİKA'nın yapmış olduğu faaliyetlerle ilgili arkadaşlarımızdan bilgiler alacağız. Üçüncü günümüzde ise yine Bükreş'teki sivil toplum örgütleriyle, çeşitli düşünce kuruluşları ve Rumen basın mensuplarıyla özel mülakatlar şeklinde ikili görüşmeler gündemimiz var." dedi.

Rumen makamlarıyla görüşmelerin çok faydalı geçtiğini belirten Kurt, "Romanya, diğer Avrupa ülkelerine göre bize çok daha yakın ve bizi daha iyi anlıyorlar. Burada yaşayan Türk toplumunun buna çok katkısı var. Burada Türklerin çok ciddi yatırımları var." ifadelerini kullandı.

Kurt, Romanya'nın, 15 Temmuz'dan sonra Türkiye'ye ilk destek mesajı veren ülkelerden olduğunu kaydederek, ilk ülke arasındaki köklü ilişkilerin aynı kararlılıkla devam edeceğini söyledi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.