• İHSANBAŞKAN

Melih Gökçek: Gaziye hakaret olayını tertipleyen CHP'dir

GÜNDEM Haber Girişi : 29 Ekim 2014 20:03
Melih Gökçek: Gaziye hakaret olayını tertipleyen CHP'dir
Ankara'da belediye otobüsü şoförünün Şırnak Gazisi Yılmaz Yiğit'e hakaret ettiği iddisıyla başlayan tartışmayla ilgili Melih Gökçek oldukça çarpıcı bir açıklamada bulundu.
 MELİH GÖKÇEK: CHP GAZİ'Yİ ALET ETTİ OLAY PROVOKASYON..TÜM DELİLLER ELİMDE YAYINLAYACAĞIM...GAZİLİĞİ İSTİSMARDIR...
Ankara'da belediye otobüsü şoförünün Şırnak Gazisi Yılmaz Yiğit'e hakaret ettiği iddisıyla başlayan tartışmayla ilgili Melih Gökçek oldukça çarpıcı bir açıklamada bulundu. Gökçek, Gazi Yılmaz Yiğit'in CHP'li olduğunu ve bilerek provakasyonda bulunduğunu ileri sürdü.
İddialar üzerine, sözkonusu otobüs şoförünü açığa alan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, yaptırdığı tahkikatın ardından şoförü haklı buldu ve görevine iade etti. Twitter hesabından konu hakkında açıklama yapan Gökçek, hakarete uğradığını söyleyen, eli ve bir bacağı olmayan Gazi Yiğit'in "CHP'li olduğunu", olayın da "Gazi'nin provokasyonu" nedeniyle yaşandığını bildirdi.                                             
 
Gökçek yaşananları, "Ankara Belediyesi'ni karalama amaçlı bilinçli bir organizasyon" olarak nitelendirdi.
 
"GAZİ ŞOFÖRÜ DARP ETMİŞ"
 
Olayla ilgili sesli bant bulunduğunu, bunu sonuna kadar izlediğini de anlatan Gökçek, şoförün "Gazi tarafından darp edildiğine ilişkin bir de rapor aldığını" söyledi. 
 
Şoförün aldığı darp raporunu da Twitter'dan paylaşan Gökçek, olayı şöyle anlattı; 
 
"Şoför, çoğuyla otobüse binen gazinin çocuğuna binerken yardım ediyor. Gazi yaptığı basın toplantısında otobüse binerken Gazi olduğumu söyledim diyor. Görüntülerde böyle birşey yok. Yani Gazi insanları aldatıyor. Şoför, Gazinin bir elinin protez olduğunu bilmiyor ve Gazi otobüsten inerken kartını soruyor. Gazi cebimden al deyince şoför Gazi'nin elinin protez olduğunu farkediyor ve buyrun inin diyor. Gazi bundan sonra illa cebinden kartın alınmasını istiyor ve bağırmaya başlıyor. Gazi, şoföre 'şerefsiz' diyerek hakaret ediyor. Bu kez Şoför 'sensin şerefsiz' diyerek cevap veriyor. Bu arada Gazi protez koluyla şoförün yüzüne vuruyor. Şoförün vurması filan kesinlikle yok. Gazi aşağıya iniyor ve cama proteziyle vurmaya başlıyor. Gazi dışardan yeniden küfredince, şofför kesinlikle tasvip etmediğim şu ifadeyi kullanıyor- "Allan görmüş de elini almış işte ya..."Bu ifadenin kesinlikle kullanılmaması gerekirdi. Elbette Gazi'nin yaptığı açıkça olay çıkması için yaptığı bir tahrik ama, şoför sabretmeliydi."
 
PROTESTOYU CHP'LİLER ORGANİZE ETTİ
 
Gazi'nin ertesi gün Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı binası önünde, diğer gazilerle birlikte yaptığı protesto eyleminin de "CHP'liler tarafından organize edildiği" söyleyen Gökçek, buna kanıt olarak da, eylemde Gazi'nin yanında yer alan bir kişiyi gösterdi. Gökçek,"Belediye önüne gelen kalabalığın sözcülüğünü yapan kişi (CHP Genel Başkanı) Kılıçdaroğlu'nun listesinden Koray Gürbüz. Gürbüz, CHP Yenimahalle Meclis üyeliğine de aday olmuş biri" ifadesini kullandı.
 
GÖKÇEK; BANDI YAYINLAYACAĞIM
 
Gazi Yılmaz'ın nikah şahitliğini CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun yaptığını söyleyen, Yiğit'in düğününden de bir kare fotoğraf paylaşan Gökçek, Gazi'nin basın açıklamasında söylediklerinin "10'undan en az 7'sinin gerçek dışı' olduğunu söyledi. Gökçek ifadeleri de kullandı;
"Gelelim Gazi'nin konuşmasına. Konuştuğu ve iddia ettiği 10 konudan en az 7'si gerçek dışı. çünkü olayın baştan sona sesli bandı var. İnşallahyarın mukayeseli bandı yayınlayacağım. Gazi'nin olayı nasıl provoke ettiğini göreceksiniz. Gazi de çok hızlı bir CHP'li".
 
"CHP VE MEDYA ÖZÜR DİLESİN"
 
Gökçek, olayı gündeme getiren medya organları ile CHP'li vekillerden de "özür beklediğini" bildirdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.